Ny rapport: Så många svenskar använder Twitter

.SE har publicerat sin rapport ”Svenskarna och Internet” som visar hur många svenskar använder Twitter:

Hans Kullin har gjort en genomgång av siffrorna och kommer fram till följande:
Hur många är det då alltså som använder Twitter? 8% av internetanvändarna 12 år och uppåt, vilket enligt en snabb sökning på SCB ger ca 8 miljoner individer och av dessa är grovt räknat 90% internetanvändare. Det skulle ge totalt 576.000 svenskar som någon gång använder Twitter och 160.000 som gör det dagligen. Detta är betydligt högre siffror än de ca 100.000/33.000 som Intellecta kom fram till i slutet av 2010 i sin ”folkräkning på Twitter”.
Läs hela Kullins genomgång här.
Här kan du ladda ner hela rapporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Hej,
  du hade ju kunnat länka till vår hemsida för rapporten, https://www.iis.se/internet-for-alla/internetstatistik och/eller http://www.iis.se/docs/SOI2011.pdf kan man tycka…

 2. Anders Stolt says:

  Verkar ju vara helt vansinniga siffror. Jag har en salig blandning(kändisar,webbfolk,mediafolk och vanligt folk) på de jag följer och haft ett enormt flöde, men vilket har minskat drastiskt de sista månaderna. För mig verkar twittrandet ha minskat drastiskt.

 3. Hanna says:

  Nu har jag inte vart inne och kollat hur undersökningsfrågan såg ut, men ”använder twitter” är väl ett ganska luddigt begrepp?
  Jag till exempel har inget twitterkonto, men kollar in vad diverse kändisar och bloggare twittrar om ibland. Sitter jag ensam och ser på Idol en fredagkväll händer det också att jag slår på flödet för idol-hashtaggen för att ”lyssna på snacket”. Alltså använder jag twitter, men skulle aldrig synas i en ”folkräkning”.