Arkiv för
Hans Kullin

7 november

Östhammar kommun är störst på Twitter – men vet inte hur det gått till

Östhammars kommun är största kommun på Twitter med över 35 000 följare. Vilket är anmärkningsvärt med tanke på att bara 24 000 bor i kommunen. Men ännu märkligare: kommunen själva har ingen aning om hur det gått till. När Ajour pratar med Twitteransvariga visste de inte ens om att de hade så många följare.
– Hur i hela fridens dagar har det här gått till?, säger Östhammars informationschef Sirkka-Liisa Bergkvist.
Läs vidare →

11 januari

Twitter slår fast: Det heter "tweeta", inte "twittra"


I veckan släppte Twitter till slut Twitter som svensk version. Arbetet har pågått en tid och som vi skrev i höstas bjöd man in twittrarna själva att delta i översättningsarbetet. Det innebär, i likhet med Wikipedias struktur, att den översättning kollektivet kommer fram till blir en ny standard.
Användarna har gett svenska namn till alla delar av Twitter. Allt från användaravtal, till knappar och funktioner. Du ser förändringarna genom att gå in på Twitters inställningssida och välja ”svenska” som språk. Läs vidare →

16 november

Ny rapport: Så många svenskar använder Twitter

.SE har publicerat sin rapport ”Svenskarna och Internet” som visar hur många svenskar använder Twitter:

Hans Kullin har gjort en genomgång av siffrorna och kommer fram till följande:
Hur många är det då alltså som använder Twitter? 8% av internetanvändarna 12 år och uppåt, vilket enligt en snabb sökning på SCB ger ca 8 miljoner individer och av dessa är grovt räknat 90% internetanvändare. Det skulle ge totalt 576.000 svenskar som någon gång använder Twitter och 160.000 som gör det dagligen. Detta är betydligt högre siffror än de ca 100.000/33.000 som Intellecta kom fram till i slutet av 2010 i sin ”folkräkning på Twitter”.
Läs hela Kullins genomgång här.
Här kan du ladda ner hela rapporten.