Malmöborna som gömt ett palats i ett tegelhus

Sedan 1962 har en två anonyma malmöbor bott i ett hus på Halltorpsvägen i Malmö. På utsidan ser det helt vanligt ut.

Foto: SE360/BJURFORS


Men ett steg in i hallen på tegelvillan och du är på en helt annan planet:

Foto: SE360/BJURFORS


Villan, som just nu är till salu, har orsakat en hel del uppståndelse på nätet. Många har fascinerats av att det blygsamma yttre kan ha ett så palatsliknande inre.

Nuvarande ägare är ett pensionärspar  som byggt huset efterhand och använt det som både boende och verksamhet med det egna företaget inom bild och media.
– Vad gäller interiören så har ägaren med tycke för stil och elegans inspirerats av antiken och utformat en blandstil som harmonierar väl och vackert pryder många rum i huset. Allt är inte äkta antikt utan ägaren har med stort tålamod tillverkat det mesta själv med trä, kompositmaterial och gips, säger mäklare Dan Andersson till Ajour.Efter 45 år tycker ägaren nu att det är dags att flytta till något mindre. Det innebär också att interiören är till salu.
– Naturligtvis får inte all inredning plats i det nya huset som säkert får en liknande interiör så mycket av befintliga ljuskronor, statyer med mera kommer att försäljas.

 

Mäklare Dan Andersson menar att intresset har varit stort.
– Mycket större än både jag och säljaren kunde ana. Naturligtvis är inte alla spekulanter då huset med sin planlösning/utformning inte passar alla. Köparen kommer nog att vara någon med företagsverksamhet som ser möjligheter med att använda de stora utrymmena och kanske bibehålla delarav interiören. Kanske en konstnär?, säger Dan Andersson.


Nu hoppas både mäklare och säljare att köpesumman blir hög.
– Att bedöma slutpriset är väldigt svårt då huset är väldigt unikt och många faktorer påverkar.  För rätt köpare kan huset vara värt mellan 3-4 miljoner. Det blir spännande att följa utvecklingen, säger mäklare Dan Andersson.
(samtliga foton lånade med tillstånd. Copyright/foto: SE360/BJURFORS) (tips via @dreadnallen)