Mediemogulen gör entré på Twitter – med twittermiss

Den stora mediemogulen Rupert Murdoch gjorde entré på Twitter på nyårsaftons kväll. Det är på många sätt stort. Miljardären och mediemogulen har länge haft ett ont öga till nätet. Han har också stått för upprättande av ett antal betalväggar för några av världens mest framstående tidningar.
Så när han nu gör twitterentré är det inte utan viss förvåning hos kritikerna. Och väcker spekulationer kring strategin för hans twitterentré. Kontot, som fått över 50 000 följare de första två dygnen, har redan hunnit verifieras av Twitter. Hans första tweet skrevs från twitters mobilsajt, handlade om böcker och skrevs stolpigt med punkt mitt i meningen. Han följer fyra personer bland annat Zynga (farmville)s grundare och Twitters grundare. Hans profilbild är till synes tagen på semester med egen (laptop?) kamera.
Och han har till och med hunnit göra en liten twittermiss. Eller åtminstone testa gränserna för vad Twitter tolererade. I en uppdatering, som snabbt raderades, skrev miljardären, på semester på St Barts, att britterna har för många helgdagar för ett fattigt land.

Komiskt nog grep hans fru in och utbrast enligt ovan. Eller fru och fru. Det är ett konto som påstår sig vara det i alla fall. (uppdaterat: Kontot är fejk. Vilket uppdagades först efter att Twitter, i en mycket märkligt process, först verifierat kontot)
Rupert Murdoch själv tog saken med ro:
 
 

(via smh)