Megaupload raderat av webbhotellet LeaseWeb

kimdotcom
IT-entreprenören Kim Dotcom som grundat den numera nedstängda siten Megaupload.com gick igår ut på Twitter med informationen att han fått veta att allt material från fildelningstjänsten har blivit raderat. Över 1 petabyte data har försvunnit efter att webbhotellet LeaseWeb tömt alla de servrar som materialet tidigare legat på.

Kim Dotcom har länge varit i blåsväder kring sin fildelningstjänst. I januari 2012 gjorde slog polisen till mot sitens lokaler och beslagtog 60 servrar som transporterades till USA. Sedan dess har Megaupload varit nedstängd i väntan på utredningen gällande brott mot olika upphovsrättslagar. Efter tillslaget hade LeaseWeb fortfarande 630 servrar med material från Megaupload.
Under perioden mellan tillslaget och fram till i februari i år uppger LeaseWeb uppgett att ingen har begärt åtkomst till Megauploads data, och inte heller har Megaupload betalat för hostingen av sin data. LeaseWeb hävdar att de i god tid innan raderingen gjort försök till kontakt med Megaupload, men utan resultat, därmed raderades allt material innan de 630 datorerna gjordes tillgängliga till andra kunder.

Kim Dotcom själv hävdar att LeaseWeb aldrig har gjort något försök till kontakt, och han hävdar att det var en handling sanktionerad av amerikanska myndigheter.
Dotcom befinner sig just nu på Nya Zeeland där han kämpar emot att bli utvisad till USA för att där ställas till rätta för upphovsrättsbrott.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *