PandoDaily.com lanseras och alla andra nyhetssidor har en åsikt.


Sarah Lacy är inte ett namn som klingar bekant hos den bred allmänheten i Sverige, men flera får något igenkännande i blicken om jag säger att det var hon som under South By SouthWest hade ett samtal med Mark Zuckerberg på scenen som spårade ur en aning när publiken bestämde sig för att det fick vara slut på huvudpersonernas egotrippande och dags för den utlovade Q&A:n att börja. Hon har även varit en flitig skribent på TechCrunch.
Hon har nu lättat på förlåten till sitt nya projekt – PandoDaily.com.
Kortfattat är det en nyhetssida med fokus på startups och kulturen runt dem i Silicon Valley. Bland hennes medskribenter märks Paul Carr  och MG Siegler som tidigare lämnade TechCrunch under uppseendeväckande former.
Grundaren av de hennes tidigare arbetsgivare Michael Arrington som numera arbetar med investeringar via CrunchFund är en av de som gått in med pengar i projektet. Bland de övriga investerarna märks Peter Thiel (Facebook), Tony Hsieh (Zappos) med flera. Totalt har projektet tagit in $2.5 miljoner från start.
Reaktionerna från övriga aktörer har varit blandade med positiva tillrop från bland andra Robert Scoble och GigaOm samtidigt som sidan fått kritik för att riskera sin objektivitet med den långa listan av investorer som de garanterat kommer skriva om.
För oss som konstant har ett öga på flödet av nyheter från den delen av världen är det här ett välkommet tillskott. De stora aktörerna har under en längre tid kunnat äta sig ganska feta utan att utmanas av någon ny aktör vilket kan ha hämmat utvecklingen. Samtidigt är det samma människor som skriver för PandoDaily som skrivit om teknik för andra sidor och de har samma nätverk, de påverkas av samma personer runt omkring dem och risken är därmed att det egentligen inte blir något nytt. Jag tror att för att lyckas krävs att de vågar ta in några otestade kort som kan ha en obesudlad syn och en tom rolodex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Fredrik Wass says:

  ”investorer”? 🙂
  Jag tycker verkligen det ska bli spännande att följa Lacys framfart. Hon är oerhört erfaren och kunnig inom startupvärlden och när det gäller den bevakningen är det just kontakter och nätverk som gör hela skillnaden tycker jag.
  Håller dock inte med om analysen att ”De stora aktörerna har under en längre tid kunnat äta sig ganska feta utan att utmanas av någon ny aktör vilket kan ha hämmat utvecklingen. ”
  Att tech-blogga måste vara ett av de mest konkurrensutsatta journalistiska formaten som finns. Det finns ett gäng skarpa och bra tech-bloggar som alla kämpar som besatta för att behålla sina positioner, plus förstås mängder av mer eller mindre semi-professionella försök att utmana höjdarna. Om man vill bli ”fet” så skull jag inte rekommendera tech-bloggandet som inkomstkälla. 🙂
  Håller dock med om att det finns risk att det bara blir ”ännu ett Techcrunch” med tanke på det inblandades bakgrund. Hoppas inte det. Jag gillar det jag sett hittills i alla fall.

  • Johan Hedberg says:

   Känner att det är lite av ett tveeggat svärd eftersom utan kontakter får man inga nyheter, men med en cementerad position och kontaktnät som kanske inte fylls på med så mycket nytt blod riskerar man att prata för mycket om samma saker.
   Absolut, det är en jättetuff nisch att vara i, men det har inte kommit så många uppstickare på sistone och det nytänk och den upptäckarlusta som fanns för några år sen verkar ha hämmats.