Pastor Jean – med egna ord ikväll

Ajour har tidigare skrivit om Pastor Jean Kabuidibuidi som utvisades från Sverige den 23 februari och som enligt uppgift har kommit in i Kongo genom att svenska poliser har använt mutor till kongolesiska tjänstemän.
Efter att Kabuidibuidi hade kommit ut ur flygplatsen i Kinshasa fördes han av soldater till ett privat fängelse för att förhöras, enligt Pastor Maria Furusand. Han har även blivit misshandlad och inte ätit något sedan han utvisades från Sverige.

Under natten till söndag fritogs Kabuidibuidi. Pastor Stefan Swärd har genom Elimkyrkans kongolesiska ledare varit i kontakt med Kabuidibuidi och bekräftar att han nu är i hyfsat trygga omständigheter. Han skriver på sin blogg om vad som ska hända framöver:
– Vår plan är nu att se till att pastorn får ett kongolesiskt pass, vilket inte är lätt, och att sedan få honom till Sveriges ambassad så att han därifrån kan söka jobb i Sverige, vilket vi kan erbjuda honom omedelbart. Men det är stora risker i varje moment, och vad vi förstår har han utsatts för misshandel och har det mycket svårt, och det är inte lätt att ta sig till ett kongolesiskt sjukhus heller.
Pastor Maria Furusand fick ett sms från Kabuidibuidi:

 
Livesändning
Runt kl. 21 under söndagen berättar Pastor Jean Kabuidibuidi med egna ord om vad som har hänt i en ljudupptagning som sänds live från Kongo på Bambuser:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] texter: Stefan Swärd, Josefine Arenius, Jonas Bergström, Ajour1, Ajour2 Världen […]

  2. Pi Enell says:

    På Flashback hävdar dom att bilderna från misshandeln är fejkade/arrangerade – vad tror ni om det? :O