Sverigedemokraterna skriver motion om att begränsa TV:s självständighet

Jag vet inte om ni har sprungit över sajten ”Inte rasist, men…”, men den är många gånger imponerande. Den antirasistiska sajten drivs ideellt av en växande redaktion och bevakar den främlingsfientliga delen av vårt samhälle. Förra veckan lyfte de upp hur den nytillträdde SD-riksdagsledamoten Stellan Bojerud kategoriserade Thailändare som våldsbenägna. ”Din kännedom om Thailändare är ofullständig. Exponerade för alkohol blir de snabbt berusade och ofta våldsbenägna”, skrev han i den nazistiska bloggen Realisten.
Idag granskar sajten Sverigedemokraternas motionsflöde och hittar en motion som vill reglera TV-kanalers bestämmanderätt. Detta med bakgrund av att TV4 stoppade partiets direkt rasistiska reklamfilm. Såhär står det i motionen:

I valrörelsen inför de allmänna valen den 19 september 2010 stoppade TV4:s ansvarige utgivare Sverigedemokraternas reklamfilm från att sändas i originalversionen. De skäl som angavs var två: dels att filmen utgjorde hets mot folkgrupp, dels att filmen i sin dåvarande tappning stred mot demokratiparagrafen i radio- och tv-lagen. […] Det finns starka skäl att anta att TV4:s beslut inte bara var felaktigt, utan att det också påverkade valutgången.

Det där kan man ju få skriva och motionera om. Men det direkt märkliga blir hur det strider mot partiets kommunikationsplan:

Ett fritt demokratiskt samhälle med fri press och etermedia är inte millimeterrättvist, och kan sannolikt aldrig bli det, men vi bör akta oss ifrån att betrakta, och reagera på, varje liten orättvisa som är den ett uttryck för förtryck eller diskriminering.

Motionen från Sverigedemokraterna är ännu inte antagen av partistyrelsen, men pressansvarige Martin Kinnunen kommenterar ändå motionen för Ajour.
– Idag är det stor frihet under ansvar. De flesta länder har mer regleringar än Sverige. Ser inget uppseendeväckande. Vill TV4 kan de reservera all reklamtid till ett parti. De har således en oerhörd makt idag på grund av sitt monopol på politisk reklam.
Vill tv4 kan de också börja sända Teletubbys dygnet runt. Men varför skulle man lagstifta mot det?
– Skulle ej påverka valutgången. Programinnehållet är redan reglerat idag. De får till exempel inte ljuga och tidigare fanns även krav om opartiskhet, säger pressansvarige Martin Kinnunen till Ajour via Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. […] slår på datorn efter morgonföreläsningen och möts av det här. Nästa skoldag möts man av det här. Sverigedemokraterna vill att tv-kanaler ska kunna tvingas till att visa reklam även om det går […]

 2. SD ser alltså hämnd ett motiv gott som sådant att reglera TV4 och andra.

 3. Stellan Bojerud says:

  THAILÄNDARE, ALKOHOL OCH VÅLDSBENÄGENHET
  1) Det är vetenskapligt bevisat och sannolikt allmänt känt att asiater tål alkohol sämre än t ex nordbor från Sverige. Det beror på att de vanligtvis har mindre kroppsvolym än nordbor och att de saknar ett enzym, som hjälper till att bryta ner alkohol.
  Många nordbor har däremot fått högre alkoholresistens genom förfädernas supande under generationer.
  Det är ingalunda skamligt att ha låg alkoholtolerans. Det är tvärtom hedrande.
  2) Våldsbenägenhet i berusat tillstånd. Överkonsumtion av alkohol kan göra såväl asiater som svenskar våldsbenägna. En del somnar, en del blir sentimentala och en del aggressiva. Det gäller mänskligheten generellt.
  3) Genom familjeband har jag minst 300 släktingar i Indonesien. Jag har levt där och talar indonesiska. Jag är mycket imponerad av mina indonesiska släktingar – men de har förvisso låg alkoholtolerans, vilka många av dem medger då de avböjer alkohol, för att de inte anser sig tåla detta.
  Med vänlig hälsning
  Stellan Bojerud

 4. Stellan Bojerud says:

  THAILÄNDARE OCH BROTT
  Den som orkat läsa vad jag skrivit på min blogg finner jatt jag påstår att asiater har motsvarande eller lägre brottslighet än svenskar. Detta baserat på en BRÅ-rapport 2005. Sedan blev det politiskt inkorrekt att föra sådan statistik.