Stålmannen säger upp sig från tidningen – börjar med medborgarjournalistik


I senaste numret av amerikanska ”Superman” säger Stålmannens alterego, Clark Kent, upp sig själv. Han har fått nog av att vara en del av en tidning som inte skriver sanningen, utan vad publiken vill ha, menar manusförfattaren Scott Lobdell.
– Det är det här som händer när en 27-år gammal kille sitter bakom ett skrivbord och får ta emot instruktioner från ett större koncern med bekymmer som inte är hans egna, säger Lobdell till USA today.
Men det blir knappast ett nytt mediehus som får tag på Clark Kent med de mystiskt unika ingångarna till Stålmannen. Istället kommer han bli en medborgarreporter.
– Jag tror inte han kommer att söka jobb någonstans. Det är mer sannolikt att han startar nästa Huffington Post eller Drudge report än att han går till någon annan uppdragsgivare eller plats där han kan hämta ut en lönecheck, säger Lobdell.
Det låter kanske mer drastiskt än vad det är. Stålmannen har flera gånger i historien skrivits ut från jobbet på Daily Planet. Syftet den här gången är att visa Stålmannen i ett modernt perspektiv, precis som skaparen av serien en gång ville. Ett där ett ”modernt journalistjobb är mer relevant än ett med en tradionell, trött reporter för en papperstidning”.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *