Arkiv för
air

13 februari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
I skuggan av Whitney Houstons alltför tidiga bortgång kan vi, när mörkret skingrat sig, konstatera att musikvärlden under förra veckan också fick ta del av ett antal fina alster.
Boy Friends graciösa och lummiga drömpop höll vad singlarna lovat.
Cloud Nothings gick från soloprojekt till band – från hemmainspelningar till Steve Albini. Skränigare, större, vildare och bättre.
Lindstrøms blott andra album var kraftfullt, ombytligt, atmosfäriskt och alldeles underbart.
Goldfrapp sammanfattade en tolvårig karriär. Tack och hej?
Läs vidare →

16 januari

Ett urval av årets två första veckors nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Precis som årets sista vecka är årets första vecka inte direkt kännetecknande för många och stora musiksläpp – varför jag väntat till årets andra vecka med årets första urval av ny musik på Spotify.
Med The 2 Bears mantra i lurarna var det faktiskt ganska angenämt att inleda det nya arbetsåret.
Para One förvandlade mamma till ett demoniskt robotmonster.
Burning Hearts var kusligt övertygande när de gjorde just det – satte våra hjärtan i brand.
jj & jr lät hejarklackskörer invadera dansgolven, och även om vi tyckte det var en smula pinsamt kunde vi inte låta bli att också tycka att det var ballt. För dansade gjorde vi. Väl?
Vit Päls spelade snarare bra lyrik än bra musik.
Läs vidare →

1 januari

Ett urval av jul- och nyårsveckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyJulruschen brukar medföra några intressanta musiksläpp, innan marknaden nästintill helt dör ut under nyårsveckan. Så även i år, förlåt, förra året.
Trent Reznor och Atticus Ross skapade filmmusiken till David Finchers tolkning av Stieg Larssons sensationella succébok ”Män som hatar kvinnor”. Musikens stämningsfulla mörker etablerade utan tvivel en filmisk känsla, men de ledsagande bilderna saknades alltför mycket.
Med klassiska hiphop-beats, poetiska rim och stor draghjälp av det återupptagna samarbetet med No I.D. lät Common lika bra som han gjorde på nittiotalet. Samtidigt försökte Young Jeezy utmana men lyckades bara när han lät sig gästas, och överskuggas, av hiphopkungar som Jay-Z och André 3000.
Läs vidare →