Arkiv för
Björn Ranelid

6 januari

Årets största svenska tweets 2012

2012 var året då Twitter bestämde att vi ”tweetar”, inte ”twittrar”. Det var också året då Twitter växte sig starkare än någonsin, enligt Intellecta femdubblades antalet aktiva twittrare upp till 171 000. Det innebär fortfarande att det är en ganska liten ankdamm. Men en ankdamm med makt.
Här är Ajourredaktionens lista över de tweets som blev störst eller fick störst avtryck 2012. Läs vidare →

14 mars

Sveriges mest engagerade teckentolk – i Melodifestivalen

Under melodifestivalens final i lördags sände SVT en teckentolkad sändning exklusivt på nätet. Allt tolkat live av tre tolkar. Det var fantastisk tittning och de som såg det spred några skärmdumpar på nätet. Men nu har SVT offentliggjort hela finalens teckentolkning på nätet! Och det är fullkomligt fenomal tittning!
Tre tolkar turas om att tolka. En som tolkar programledarna och två som har förberett alla sångnummer och framför dem med…ja, något som kan vara dans. Läs vidare →

10 mars

3 mars

"Nej Gardell, det är inte din skyldighet att skämta om Ranelid"

Inför årets Melodifestival har ett nytt fenomen etablerats på tidningsredaktioner över landet: Kändiscitat genom tweets. Istället för att sms:a eller ringa runt till kändisar över hela landet för att få dem att rasa/tycka/hylla bidragen samlas alla kommentarer i prydliga topplistor, där man till och med kan se vilka som älskats mest av läsarna under kvällen. Läs vidare →

20 oktober

Björn Ranelid visar sina kunskaper om internetförkortningar

Mittuniversitetet i Sundsvall gör en liten quiz med Mark Levengood och Björn Ranelid om internetförkortningar. Björn Ranelid är till en början stursk men när fler och fler förkortningar kommer upp som han inte har en aning om blir han förnärmad. Förnärmad! Nästan förödmjukad. Väldigt komiskt – och lite sött.

(tips via @alskadedumburk)