Arkiv för
carema

14 november

Satt i Caremas advisory board – SVT bjöd in henne som proffstyckare

I fredags satt fd borgarrådet Kristina Axén Olin (M) i SVT Gomorron Sverige. Inget konstigt i det, Axén Olin är en del av ”Gomorrons” nyhetspanel. Desto märkligare var det att SVT valde att prata med henne om Carema, boendet som Dagens nyheter avslöjat vanvårdat äldre på ett antal boenden.
För Kristina Axén Olin har agerat rådgivare i Caremas advisory board, något som socialdemokratiska riksdagsledamoten @evalenajansson uppmärksammade redan i fredags. Läs vidare →

13 november

Veckans måsteläsning


Håller du på att drunkna i informationsflödet? Blir du stressad av att försöka hänga med i alla snackisar på Twitter och den offentliga debatten? Vill du ändå känna att du har lite koll? För din skull tänker jag försöka mig på att sammanfatta veckans måsteläsning varje söndag. Jag försöker ge dig de mest diskuterade, de mest läsvärda och bästa länkarna från mitt eget flöde. Tipsa mig gärna om sådant du tycker bör finnas med, och fyll på i kommentarsfältet!
Läs vidare →

11 november

Svampbob Fyrkants tips till Carema

Ibland känns allt så enkelt, eller hur? Man tycker sig sitta inne med det självklara svaret på en fråga som hela världen debatterar. Varför kan alla dessa puckon inte bara lyssna på en, och inse vidden av hur exceptionellt rätt man har? Eftersom internet är all about genvägar till att snabbt få ut ett budskap finns det såklart ett meme uppbyggt på denna känsla. Det är baserat på en scen ur den animerade serien Svampbob Fyrkant, i vilken bikaraktären Patrick Star, en sjöstjärna, förklarar att undervattensstaden Bikini Bottom bör flyttas annorstädes eftersom en stor mask intagit den. Detta argument förstärker han med en handrörelse, och bilden på Patrick har under samlingsnamnet Push it somewhere else Patrick senare kommit att användas i en bred mängd generella ”vi bör ta X – och flytta det till Y”-sammanhang. Patrick har använts för att argumentera för en försköning av Voldemort, huvudlös sexism, lösningen på ensamhetsproblemet och mycket, mycket mer. Och, som ni ser till höger, nu också ett tips till det omdebatterade vårdföretaget Carema, baserat i skatteparadiset Jersey, som senast rapporterats lämna gamla blöjor på åldringar jättelänge.
via Reddit