Satt i Caremas advisory board – SVT bjöd in henne som proffstyckare

I fredags satt fd borgarrådet Kristina Axén Olin (M) i SVT Gomorron Sverige. Inget konstigt i det, Axén Olin är en del av ”Gomorrons” nyhetspanel. Desto märkligare var det att SVT valde att prata med henne om Carema, boendet som Dagens nyheter avslöjat vanvårdat äldre på ett antal boenden.

För Kristina Axén Olin har agerat rådgivare i Caremas advisory board, något som socialdemokratiska riksdagsledamoten @evalenajansson uppmärksammade redan i fredags.

På Caremas hemsida fanns en flik för vilka som sitter i företagets advisory board. Sidan är nedtagen sedan några dagar, men via Googles cache finns följande skärmdump:

Därför blir det extra märkligt att Kristina Axén Olin dels inte redogjorde för sin jävsituation, men framförallt att se hur hon gång på gång försvarar Carema care i panelen:

När Ajour når ansvarig redaktör på SVT kände man inte till Kristina Axén Olins band till Carema, men hänvisar till ansvarig utgivare för vidare kommentarer. Ansvarig utgivare var inte anträffbar under tidig måndag förmiddag. Vi uppdaterar artikeln allt eftersom med hennes svar.

Uppdaterat: Även Dagens media skriver. Där har de fått tag på programchefen, Eva Lundin, som menar att Axén Olin inte hade talat om sin jävsituation.
– Ja, det hade varit bättre om hon hade sagt att hon har jobbat för Carema. Vår programledare sitter ju i direktsändning och förutsätter att hon har talat om vilka uppdrag hon har. Så det här är ju lite knepigt, säger Eva Lundin till Dagens media.