Arkiv för
demonstrationer

13 mars

Krönika: Jag blir så jäkla arg

Ja jäklar, vad arg jag kan bli ibland. På saker som absolut inte går att påverka med ilskan i sig — det förändrar sig inte för att jag blir arg. Som mjukvaran som avbryter avstängningen på min dator, för att fråga om jag vill uppdatera nu? Nej, det vill jag inte, jag har satt på mig jackan och kommer att missa bussen för att Adobe Acrobat lagt in en funktion som drar igång när jag stänger av datorn.
Eller ilskan som uppstod när jag läste om armhåle-gate. Ni vet, tjejen som inte rakat armhålan. Så mycket energi går till att hålla människor i schack med socialt tryck — när det gäller kroppshår alltså. Jag kan inte göra ett förbaskade dugg åt att folk har problem med hur andra ser ut, ändå slösar jag värdefull ilska på fenomenet. Läs vidare →

20 november

Rebecka Carlsson instängd i källare i två timmar efter tårgasattack i Kairo

Under fredagen samlades hundratusentals människor på Tahrirtorget i Kairo för demonstrationer. Läget var lugnt, men på lördagen blev det våldsammare. Den egyptiska hälsomyndigheten rapporterar 700 skadade och en död. Enligt uppgifter på Twitter och Al Jazeera ska minst två personer ha dödats.
Vi har talat med Björn Lindgren och Rebecka Carlsson, båda språkrör för Grön Ungdom som befinner sig i Kairo för att stötta egyptiska ungdomspolitiker inför första omgången av parlamentsvalet som är sagt ska hållas den 28 november.
Läs vidare →