Arkiv för
Fredrik Backman

14 mars

13 januari

Fredrik Backman i stor intervju: "Jag är fortfarande beredd att börja köra truck igen"

Fotograf: Peter Stahre


Fredrik Backman har 50 000 läsare i veckan, och nu sitter han i mitt kök och försöker smussla undan en ananasskiva. Något jag bestämt sätter P för. Han ska ha den på sin hamburgare, han ska åtminstone ge det ett försök. Det står mycket på spel. Vi har via Twitter de senaste veckorna fört ett animerat samtal kring huruvida ananas hör hemma på hamburgare eller ej, och nu är det upp till bevis. Innan han sätter tänderna i burgaren, varsamt tillagad av min flickvän som tack vare sin amerikanska börd vet att ha såväl öl som vitlökssmör i köttfärsbiffarna, frågar hon vad hans förväntningar är.
– Jag har den förväntningen att burgaren kommer smaka väldigt gott, och ananasen kommer smaka ananas.
Läs vidare →

9 januari

Vad vill du fråga Fredrik Backman?

En Twitterdiskussion om huruvida ananas passar bra eller dåligt på hamburgare har nu nått sin logiska slutföljd: jag ska bjuda min motpart i diskussionen, succébloggaren, skribenten och snart författaren Fredrik Backman på ovanstående maträtt och i samma veva göra en intervju med honom. Ämnet kommer vara hans framgångar (Fredrik Backman har skrivit några av 2011:s största bloggposter) , hans ton, hans förebilder och varför det är så mycket mat på hans blogg. Intervjun inträffar imorgon vid lunchtid hemma hos mig på Reimersholme. Utöver oss två kommer fotografen Peter Stahre att vara med och föreviga Backman, förhoppningsvis med burgaren i högsta hugg, och eventuellt också min flickvän som sidekick (men antagligen främst hamburgerätare).
Men jag vet ju inte vad alla ni vill höra. Det vore ju sjukt. Därför frågar jag nu: finns det några särskilda frågor ni läsare vill att jag absolut inte ska missa att ställa honom? Ni som följt honom i alla år – vad kliar nu i era halsar, vilka frågetecken vill ni helst av allt ska rätas ut? Kom loss och föreslå i kommentarsfältet, och jag lovar att lyssna. Om någon i en kommentar redan ställt den fråga du tänkte föreslå – rösta på den med tummen upp!

13 november

Veckans måsteläsning


Håller du på att drunkna i informationsflödet? Blir du stressad av att försöka hänga med i alla snackisar på Twitter och den offentliga debatten? Vill du ändå känna att du har lite koll? För din skull tänker jag försöka mig på att sammanfatta veckans måsteläsning varje söndag. Jag försöker ge dig de mest diskuterade, de mest läsvärda och bästa länkarna från mitt eget flöde. Tipsa mig gärna om sådant du tycker bör finnas med, och fyll på i kommentarsfältet!
Läs vidare →

9 november

Tre länkar från gårdagen

Skärmbild: Cafe.se


#Sveriges första bloggfrieri? Cafés bloggare Fredrik Backman upplät sin blogg till en läsare som vill fria till sin pojkvän, som är en stadig läsare av Backmans blogg. Vackert!
# Adobe slutar med Flash för mobiler. Apples grundare, Steve Jobs, måste le i sin himmel. Och våra Iphones pustar ut.
# Anonymous (som vi skrev om häromdagen) har hackat sajt och läckt namnen på 16000 högerextremistiska finnar, tillsammans med alla deras andra data