Arkiv för
guided by voices

26 mars

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFörutom The Shins första album på nära fem år, som, om än bra, inte riktigt motsvarade förväntningarna, bjöd förra veckan på Spotify bland annat på nya släpp från kultbanden Guided By Voices, The Stranglers, The Wedding Present och Killing Joke.
Tanlines korthuggna och plastiga låtar var varierade och oemotståndligt glada och dansanta.
En sorgeprocess omvandlad till text och musik låg till grund för Lost In The Trees överrumplande nakna, sagolikt vackra och sanslöst ledsamma nya album.
Miike Snows tidigare släppta singlar var endast dansanta uppbrott från vad som i övrigt kunde betecknas som ett avskalat, tillbakdraget och drömskt andra album.
Läs vidare →

16 januari

Ett urval av årets två första veckors nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Precis som årets sista vecka är årets första vecka inte direkt kännetecknande för många och stora musiksläpp – varför jag väntat till årets andra vecka med årets första urval av ny musik på Spotify.
Med The 2 Bears mantra i lurarna var det faktiskt ganska angenämt att inleda det nya arbetsåret.
Para One förvandlade mamma till ett demoniskt robotmonster.
Burning Hearts var kusligt övertygande när de gjorde just det – satte våra hjärtan i brand.
jj & jr lät hejarklackskörer invadera dansgolven, och även om vi tyckte det var en smula pinsamt kunde vi inte låta bli att också tycka att det var ballt. För dansade gjorde vi. Väl?
Vit Päls spelade snarare bra lyrik än bra musik.
Läs vidare →

4 december

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFrån och med i dag kommer jag att en gång i veckan sammanställa ett urval av den senaste veckans, enligt mig, bästa nya musiken på Spotify.
Fritz Kalkbrenner lyssnade på fansen och gav ut – vi lyssnade därför extra mycket på honom. ZombyThe Antlers och Austra gjorde det omvända och visade på smakfull och kvalitativt god vilja när de gav ut mer än vad vi väntat och begärt. För att inte tala om återförenade Guided By Voices som bjöd på efterrätten innan huvudrätten serverats.
Swindielegendaren Johan Holmlund bekräftade med Flowers In The Air att han varit ”saknad te havs” av fler än Håkan Hellström.
Läs vidare →