Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFrån och med i dag kommer jag att en gång i veckan sammanställa ett urval av den senaste veckans, enligt mig, bästa nya musiken på Spotify.
Fritz Kalkbrenner lyssnade på fansen och gav ut – vi lyssnade därför extra mycket på honom. ZombyThe Antlers och Austra gjorde det omvända och visade på smakfull och kvalitativt god vilja när de gav ut mer än vad vi väntat och begärt. För att inte tala om återförenade Guided By Voices som bjöd på efterrätten innan huvudrätten serverats.
Swindielegendaren Johan Holmlund bekräftade med Flowers In The Air att han varit ”saknad te havs” av fler än Håkan Hellström.

Med lurar i din ensamhet lurade A.A. Bondy dig på ensamheten.
Girls skickade en kärleksfull hyllning till Lawrence Hayward, tidigare frontman i Felt. Och visst kändes den.
Dive blev den sinnesvidgande konsekvensen av att sänka en del av Beach Fossils under ytan.
Sepalcure ägde dubstepscenen lika pondusfyllt självklart som det var oväntat. Två steg därifrån blev du en vinnare vare sig du drog dig tillbaka med ”Retreated” eller fullföljde med VVV.
Mickey Moonlight beskrev sitt debutalbum som “…tales of biotech companies, artificial lovers, voluntary euthanasia, cosmic ambivalence…” och… ja.
”I Want You”, tjatade Knightlife. Nej, I want you.
”Do You Love Me? Yes / No”, frågade Big Lake. Dum fråga.
Blackbird Blackbird fick oss att glömma mörkret och inte bara längta efter värmen och ljuset, utan också att förflyttas dit.
Att ”oa” till oljefat visade sig blott vara en av Young Empires många färdigheter.
Som singel-b-sida släppte Slow Club en trolsk skatt, en hymn, att garanterat vilja göra till din.
Aleks övertygade oss om att han inte längre bara borde vara Fruängens stolthet, utan också Sveriges. Om inte annat bevisade han det i ”Fruängen”. Hans Appelqvist återvände från en annan del av landet – ”en värld där talande svävande klot har en lika naturlig plats i tillvaron som människan.”
Congorock congorockade både The Bloody Beetroots och sig själv.
Vare sig det handlade om hejaklacksverser eller barnförbjudna visor – Kid Sister gjorde som hon ville.
Fler tips hittar du på Spotifierad.se.
Illustrationen är gjord av Gustaf Öhrnell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Andreas says:

    Det kommer en singelrelease från det nya projektet jag har gett mig in i inom kort. Ett projekt som körs tillsammans med två killar som jag aldrig har träffat, där samarbetet görs helt och hållet genom de verktyg som nätet bjuder på. Och det blir en lite annorlunda lansering. Tipsmail kommer, var så säker. 🙂