Arkiv för
julian assange

29 november

Wikileaks oroar sig för svensk SCUM-organisation och Twitterkonspirationer

Ikväll har Wikileaks, den fristående journalistiska läckorganisationen, twittrat ut länkar till den omtalade film på några kvinnor som skjuter en man i huvudet och sedan dansar skrattande över dådet som användes för att marknadsföra en uppsättning av SCUM-manifestet i november förra året. I tweeten formulerar man sig som så att det framstår som att det dels finns en organisation bakom SCUM-manifestet, som i linje med manifestets budskap är aktiva i att motarbeta män generellt, och dels som att organisationen specifikt riktar in sig på att motarbeta Julian Assange mitt under den period då nyheterna om hans sexuella ofredande var som störst uppblåsta. Tidigare ikväll har Wikileaks twitterkonto länkat såväl till en ledare i Corren som ifrågasätter att #prataomdet vann Stora Journalistpriset som ett inlägg på bloggen Sweden vs Assange som diskuterar möjligheten att #prataomdet var en kampanj som iscensattes enbart för att ”sänka” Julian Assange, och underminera hans förtroende. Nyligen satte en anonym skribent på bloggen A Voice for Men ut en belöning på $1000 till de som kunde bidra med namn och adress på de deltagande kvinnorna och männen i reklamfilmen för uppsättningen av SCUM-manifestet.

10 november

Wikileaks och separationsångesten eller De trognas chattrum

Väggmålning av Julian Assange. Foto: Abode of Chaos på Flickr


På Wikileaks hemsida finns det en chatt. Den är som så mycket annat i denna tekniknostalgiska organisation baserad på decenniegammal pålitlig nätverksteknik, och i samband med att jag kopplar upp mig garanteras jag full anonymitet i chatten. ”No one, not even IRC operator, can see your real IP address. It’s simply gone and replaced by our internal network fake addresses and represented as ’chat.wikileaks.org’.”. Jag registreras som Guest1925 och öppnar drastiskt för att känna lite på stämningen i chattrummet.

[16:07] <Guest1925> Is Wikileaks dying?
[16:07] <HomoCarnul> no
[16:07] <Guest1925> Well, what if?
[16:08] <HomoCarnul> no if

Aha. ”No if”. Wikileaks, som sedan i måndags tillfälligt lagt ner sin kärnverksamhet eftersom det är svårt att bekosta såväl en rättsprocess mot organisationens talesman som hundratals servrar världen över när i princip alla kort- och nätbetalningsföretag världen över bojkottar en, är odödligt. Precis som Julian Assange själv, som nu i fjorton månader med näbbar och klor kämpat mot att bli utlämnad till förhör i Sverige angående de anklagelser om sexuellt ofredande som riktats mot honom, vägrar användaren HomoCarnul tro att detta på något sätt skulle vara en avgörande tid för Assange och hans organisation. Och med hela historien tagen i beaktning har jag svårt att beskylla honom för det.
Läs vidare →