Arkiv för
netflix

23 juli

Netflix om den nordiska lanseringen, rättigheter och nya profilfunktioner

Todd Yellin, Netflix

Todd Yellin, Netflix Foto: Sara Fritzon


 
I oktober 2012 lanserades Netflix i Norden, in i en marknad som redan var fylld med andra aktörer inom filmstreaming. Nio månader senare tros det gå bra för Netflix i Norden, även om de själva inte berättar hur många abonnenter dom har.
– Vi pratar inte öppet om det, på grund av affärsmässiga skäl, säger Todd Yellin, Netflix vice VD för innovationsavdelningen, som är på sverigebesök. Men han håller med om att lanseringen har gått bra.
– Vi har ett kontor i Beverly Hills som jobbar med licensieringen av materialet vi lägger ut i varje land och i Norden hade vi tidigt folk på plats innan lanseringen som försökte lista ut vilka filmer och program som skulle fungera bäst.
Läs vidare →

15 oktober

Netflix har lanserats i Sverige – med Spotifyavtal


I natt släpptes då äntligen Netflix för de svenskan användarna. Ajour skrev tidigare om Netflix etablering i Sverige. Därmed blev Netflix före den andra filmjätten HBO som också planerar etablera sig i Sverige under hösten.   För 79 kronor i månaden får vi titta på så mycket film och tv-serie vi vill. Inför lanseringen har Netflix också gjort ett avtal med musikmotsvarigheten Spotify som innebär att premiumanvändare av Spotify får Netflix gratis fram till årsskiftet. (Ajourläsaren @athell tipsar om att Netflix nu verkar tillåta alla som använder Spotify-länken att få gratiskonto resten av året – med eller utan Spotifykonto) Läs vidare →