Netflix har lanserats i Sverige – med Spotifyavtal


I natt släpptes då äntligen Netflix för de svenskan användarna. Ajour skrev tidigare om Netflix etablering i Sverige. Därmed blev Netflix före den andra filmjätten HBO som också planerar etablera sig i Sverige under hösten.   För 79 kronor i månaden får vi titta på så mycket film och tv-serie vi vill. Inför lanseringen har Netflix också gjort ett avtal med musikmotsvarigheten Spotify som innebär att premiumanvändare av Spotify får Netflix gratis fram till årsskiftet. (Ajourläsaren @athell tipsar om att Netflix nu verkar tillåta alla som använder Spotify-länken att få gratiskonto resten av året – med eller utan Spotifykonto)
Ajour har ännu inte testat tjänsten och dess utbud, men träffar under dagen Netflix grundare här i Sverige för en egen intervju. Vi återkommer med den under eftermiddagen! Här är intervjun med Netflix grundare.
Har du testat Netflix? Skriv gärna en kommentar om din upplevelse av tjänsten!
Uppdaterat: Och samma dag sänkte Viaplay sitt pris på månadsabonnemang från 99kr till 79kr – samma nivå som Netflix. Kriget är igång. (tips via  @lukaszlindell)
Uppdaterat2: Även TV4 vill vara med och kriga. Inför sin nya lansering av TV4play i dag tillgängliggör man alla sina kanaler live på nätet (även på olika prylar) för  99kr/mån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Marcus Hansson says:

  Dåligt utbud, tyvärr. Nästan inget nytt öht.

 2. Christoffer Larssob says:

  Var finns det mer information om samarbetet mellan Spotify och Netflix?

 3. thorre says:

  Intressant, kunde logga in med mitt amerikanska konto, undrar om de kommer att fortsätta debitera mig 56 kr/mån som det kostar!?

  • Joel Burman says:

   I grund och botten är ju det ett smart resonemang av dem. Väldigt praktiskt om du till exempel skulle befinna dig i USA. Hur funkar utbudet för dig då? Har du tillgång till det amerikanska utbudet eller?

   • thorre says:

    Antar att jag fortfarande kommer åt det amerikanska utbudet om jag går via proxy (kan inte testa på jobbet). Finns ju en risk att de i framtiden kommer tvinga en att välja utbud, eller betala dubbelt …

 4. Hampus says:

  Filmutbudet är helt okej så länge du kan leva med att gamla trotjänare så som Rädda Willy och TMNT fungerar som inkastare.

 5. ina says:

  Om man kopplar upp till Amerikanska Netflix är det tusen ggr bättre. Har iof inte sett svenska, bara brittiska. Men kan inte tänka mig att svenska har så många titlar, än..

 6. Fredrik Pallin says:

  Tjänsten i sig funkar riktigt bra på Apple TV och iPad.
  Dock är jag inte så impad av utbudet. Känns som att alla VOD-aktörer spelar i de lägre divisionerna när det gäller innehållet…

 7. David says:

  Intressant att se om filmnet.se sänker sina 129 kr/mån också nu då…

 8. Jonathan says:

  Hm, gratiskonton som en behöver lämna ut sitt kreditkortsnummer för är inte riktigt seriöst 2012.

  • ina says:

   Det brukar val alltid vara sa, aven fast det ar 2012? speciellt om det ar en viss period man har gratis konto, for att nar perioden ar over sa kommer pengar att dras om man inte sager upp kontot. Det ar val sa manga foretag tjanar pa att ge ut gratis ”test perioder” osv, folk glommer ofta eller ar for lata for att ringa och saga upp sig.

  • Rutger says:

   Så gör alla företag.

  • Elias says:

   Eller så är man smart å gör ett e-kort med 1kr i begränsning så slipper man tänka på att det drars :p antar det bara blir som för spotify att det slutar fungera om man inte betalar in månadsavgiften

 9. Joseph says:

  Förstår inte riktigt hur jag kopplar mitt netflixkonto till mitt spotify premium och har inte heller fått något mail om detta.

 10. […] Ryktet på nätet gör gällande att du bara behöver vara registrerad användare hos Spotify för att få […]

 11. Kerstin says:

  Hej!..
  Jag har problem med mitt Spotify.Fick det i julklapp .Men när jag var in på Facebook så kom jag att trycka på Spotify där och all min musik i listan kom bort..Så ni när jag startar upp spotify så kommer facebook up..Hur tar jag bort det? Jag vill ha mn spoty som den var när min som intsallerade den till mig..Jag fick ett årskort på600 Kr..Snälla skriv på svenska för jag kan inte engelsa och snälla hjälp mig..Har försökt att komma i kontakt med en support men jag hittar ingen. Skicka sva privat till min mailadress
  mvh:Kersitn

 12. Mona Bruhn says:

  Hej. Jag unrar hur jag gör för att avsluta min spotify abonnemang. i nu läget så dras det 99kr från mitt bankkonto. Mvh Mona