Arkiv för
norge

4 maj

Ny statistik: Fler twitterkonton i Norge än Sverige


Färsk statistik från TNS Gallup Interbuss visar att det finns 410 000 twitterkonton i Norge. Det skulle i så fall vara högre än de 300 000 svenska twitterkonton som var de senast presenterade siffrorna.
Det innebär också att Twitter är betydligt större i Norge än Sverige. Och att ökningen har varit stark. På två år har siffran dubblerats. Det innebär att 11 procent av befolkningen har ett Twitterkonto och att det, efter Facebook på 76 procent, är största sociala mediet i landet.
Störst på Twitter i Norge är statsminister Jens Stoltenberg med 146 000 följare.
I nästa vecka, tisdag, kommer undersökningen Twittercensus presenteras av Intellecta. Då förväntas nya siffror på upp till 400 000 twitterkonton offentliggöras. Läs vår förhandsintervju med Intellecta här.

20 december

Norska smörvideobloggaren: Jag var på dåligt humör

’https://www.youtube.com/watch?v=ub0GzU56YMA” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″>
Den pågående norska smörkrisen har roat och oroat världen över. Den vill säga, den har roat världen och oroat Norge. Medan en svart marknad utbrutit i Norge, och en och annan svensk tjänat en extra fjälldollar genom att sälja dyrt matfett över gränsen, har bloggar och nyhetssidor haft svårt att hålla minen.
Läs vidare →

19 oktober

Occupy Wall Streets första – och enda – norska aktivist


Occupy Wall Street-protesterna har nått Norge, rapporterar Buzzfeed. Hittills bärs de ensamt upp av 27-årige Simen Spikkeland, som utanför Oslos börshus protesterar mot klasskillnader och ekonomisk orättvisa. Eller tja, inte helt ensamma, nyligen skrev norska miljöpartiet en debattartikel i Dagbladet.no om varför de protesterar i ockupationsformer – men Simon verkar ganska ensam om att göra det partilöst.