Rapport från Twittercensus 2012: "Registreras fler konton nu än 2009"

För över ett år sedan släppte Intellecta och Hampus Brynolf en rapport om hur många svenskar som finns på Twitter. Det var den första kvalitativa undersökning som gjorts i Sverige och satte standard för uppfattningen om antalet aktiva svenskar.
Nu är det dags för uppföljning. Om några veckor är resultatet klart, men Hampus Brynolf kan redan nu se en ökning som är den kraftigaste hittills.
– Jag är redan uppe i över 300 000 konton vilket är en mycket större ökning än vad jag faktiskt trodde.
Det stämmer väl med Aitellus undersökning som presenterades för en dryg månad sedan. Häromdagen noterade Aitellu att de hittat över 300 000 svenska twitterkonton.
Mer anmärkningsvärt är att det registreras fler twitterkonton nu än tidigare.
– Lite märkligt är att vi just nu befinner oss i en peak när det registreras fler konton per månad än vad det gjorde där i början av 2009. Men jag vet inget om dessa konton ännu, om det är spamkonton, tomma konton, etc. Jag har inte analyserat  utan ser bara att det är väldigt mycket konton som är gjorda under januari, februaro, mars, säger Hampus Brynolf till Ajour.
En nyhet för årets Twittercensus är att den redovisar relationer. På så sätt kan man se hur kluster finns och bildas. Ett smakprov på det är hur journalister, de som har skrivit ”journalist” i sin presentation, umgås på twitter:

Den nya rapporten släpps när all data är färdiginsamlad, antagligen i slutet på månaden.
Uppdarerat 8/5: Nu är hela rapporten släppt, läs Ajours sammanfattning här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] siffror skvallrar om att vi nu är över 300 000 svenskar som twittrar, en siffra som fortfarande är för låg om du frågar mig. Om du vill ha koll på hur dina tweets […]