Arkiv för
Hampus Brynolf

12 mars

Svenska Twitter kan inte längre ses som enbart en kanal

Hampus Brynolf visar upp utvecklingskurvan för svenska Twitterkonton.

Hampus Brynolf visar upp utvecklingskurvan för svenska Twitterkonton.


Twitter kan inte längre ses som en enskild kanal. Det är den viktigaste vetskapen att ta med sig från undersökingen ”Twittercensus”, som kommunkationsbyrån Intellecta idag redovisade för tredje året i rad.
– Det en användare ser i sitt Twitterflöde är fundamentalt annorlunda jämfört med vad många andra användare ser, säger Hampus Brynolf, som har tagit fram undersökningen.
Läs vidare →

7 januari

Vilken tid är bäst att twittra på?

Ajour får återkommande frågan om det finns en tid under dygnet som är bäst att Twittra på. Kanske har man ett ämne eller en fråga som man vill ska få stor spridning, så när ska man tajma in det? Det finns flera tjänster på nätet som gör analyser på ditt eget twitterflödet om när du får bäst genomslag, men de kan variera kraftigt från vecka till vecka.
Men det finns faktiskt bra, svensk statistik att titta på. Intellecta, som gör den kanske mest ambitiösa kartläggningen av svenska Twitter, har i sin statistik också fått fram när på dygnet svenskarna twittrar mest.  Läs vidare →

28 december

11 april

Rapport från Twittercensus 2012: "Registreras fler konton nu än 2009"

För över ett år sedan släppte Intellecta och Hampus Brynolf en rapport om hur många svenskar som finns på Twitter. Det var den första kvalitativa undersökning som gjorts i Sverige och satte standard för uppfattningen om antalet aktiva svenskar.
Nu är det dags för uppföljning. Om några veckor är resultatet klart, men Hampus Brynolf kan redan nu se en ökning som är den kraftigaste hittills. Läs vidare →

2 april