Occupy Wall Streets första – och enda – norska aktivist


Occupy Wall Street-protesterna har nått Norge, rapporterar Buzzfeed. Hittills bärs de ensamt upp av 27-årige Simen Spikkeland, som utanför Oslos börshus protesterar mot klasskillnader och ekonomisk orättvisa. Eller tja, inte helt ensamma, nyligen skrev norska miljöpartiet en debattartikel i Dagbladet.no om varför de protesterar i ockupationsformer – men Simon verkar ganska ensam om att göra det partilöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Alec says:

  Ser nästan ut som Ryan Dunn i sina brillor. Skön snubbe!

 2. Oh, jag vill åka upp till Oslo och bjuda honom på kaffe och bulle!

 3. Linnea says:

  Den här, och några andra (den om praythegayaway och den om rektalcancer, till exempel), artikeln har en annan sorts rubrik än de andra artiklarna på sidan (typsnitt, storlek, ingen bild, osv). Jag vet inte om det är ”med flit” eller inte, men tycker det är lite förvirrande – rubriken ser snarare ut som en underrubrik till artikeln ovanför än som en egen artikel. Om det är meningen att den ska skilja ut sig så kanske ni borde hitta ett bättre sätt att göra det på, nu scrollar man ju förbi artikeln för att man tror att den hör till artikeln ovan?

 4. Linnea says:

  Aah. Det är för att det inte är en artikel, det är en notis. Och det är en liten toning runt den som är nästan omöjlig att se. Okej, kritiken kvarstår, det ser ut som en underrubrik till artikeln ovan. Vilket gör att man bara scrollar förbi den. Den tonade rutan runt kanske skulle göras lite tydligare? Eller något.

 5. […] Wall Street-rörelsen – som nyligen spred sig till Norge – har nu fått en maskot att likna sina huvudmotståndare vid. Buzzfeed sammanfattar de […]