Arkiv för
rikard nilsson

3 januari

Årets största svenska youtubeklipp 2012

I mellandagarna publicerade Ajour Årets bloggposter, nu är det dags för videoklipp. Eller ”youtubeklipp” som vi valt att kalla dem för att markera att det handlar om klipp som laddats upp av andra än traditionella medier.
2012 har varit ett viktigt år för de sociala videoklippen. 2010 visade Gina Dirawi hur vloggande kunde göras på svenskt vis. Och i år fick det sitt stora svenska genomslag med flera nya youtubestjärnor som följd. Många fler växer sig nu starka och 2013 ser ut att bli året då svensken aktivt flyttar över sitt TV-tittande till nätet. Men innan vi tittar framåt, låt oss sammanfatta 2012.
Här är vår lista på de klipp som berört och påverkat Sverige mest. 2012:s största klipp: Läs vidare →

13 november

Gotlänningens traktorklipp fick miljonpublik på tre dagar

Gotländska bonden Rikard Nilsson har inte bara trimmat sin traktor, han har gjort den till en sportbil. Och när vännen Mikael Karlsson la ut testkörningen på Youtube blev det succé. På bara tre dagar har det fått över 1,1 miljoner visningar på Youtube.

– Jag räknade inte alls med en sån här succé. Jag har lagt ut klipp på Youtube förut, och då har det tagit ett halvår att få 500 000 visningar. Nu är jag uppe i en miljon på bara några dagar, säger Mikael Karlsson från Rone till Helagotland.se
Rikard Nilsson brukar delta i traktorslalom i Hejnum på Gotland och inför nästa tävling hade han fixat traktorn.
– För man vill ju vinna, säger han till Helagotland.se