Arkiv för
säkerhet

18 september

Krönika: Därför borde du sluta använda WhatsApp


Nästan alla känner till Whatsapp. Obegränsade meddelanden som inte påverkar telefonräkningen och smidig funktionalitet har gjort Whatsapp till en av världens populäraste appar för smartphones. Men vad många inte känner till är dess stora säkerhetsbrister. Som är så allvarliga att det enda raka är att sluta använda appen – tills tillverkarna täpper till luckorna.
Och Whatsapp är långt ifrån den enda appen som är säkerhetsmässigt tveksam.
Läs vidare →

6 december

Säkerhetshål i Facebook gör privata foton tillgängliga

Mark Zuckerberg på en privat Facebookbild


Användare av det amerikanska forumet Bodybuilding.com upptäckte igår eftermiddag amerikansk tid att ett säkerhetshål i Facebook lät en komma åt folks privata foton. Man kunde genom att rapportera en persons profilbild som pornografisk komma åt fler bilder, som alltså egentligen inte skulle gå att se för icke-vänner. En anonym person hade genom att utnyttja detta hål kommit åt ett flertal av Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs privata bilder, och lagt upp dem på värdsidan Imgur.com under rubriken ”Det är dags att fixa de där säkerhetshålen facebook…”.
Till nyhetssidan ZDNet säger Facebook att de för närvarande tittar närmare på problemet, och när Ajour undersöker säkerhetshålet verkar det inte längre gå att utnyttja.
Tack @billerby för tipset.

3 november

Sveriges största skoaffär på nätet skyddar inte sina kunders lösenord

Mailet från Brandos kundtjänst. Klicka för större bild.


När det förra veckan blev känt att tiotusentals lösenord läckt från Bloggtoppen uppmärksammades den bristande kundsäkerheten hos många hemsidor i media. Nu visar det sig att även Brandos.se, enligt egen utsago Sveriges största skoaffär på nätet, inte hanterar sina lösenord på ett lämpligt sätt. Ajour har hittat och följt upp en flashbacktråd som borde oroa alla som använder lösenordskyddade tjänster på nätet.
Läs vidare →