Säkerhetshål i Facebook gör privata foton tillgängliga

Mark Zuckerberg på en privat Facebookbild


Användare av det amerikanska forumet Bodybuilding.com upptäckte igår eftermiddag amerikansk tid att ett säkerhetshål i Facebook lät en komma åt folks privata foton. Man kunde genom att rapportera en persons profilbild som pornografisk komma åt fler bilder, som alltså egentligen inte skulle gå att se för icke-vänner. En anonym person hade genom att utnyttja detta hål kommit åt ett flertal av Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs privata bilder, och lagt upp dem på värdsidan Imgur.com under rubriken ”Det är dags att fixa de där säkerhetshålen facebook…”.
Till nyhetssidan ZDNet säger Facebook att de för närvarande tittar närmare på problemet, och när Ajour undersöker säkerhetshålet verkar det inte längre gå att utnyttja.
Tack @billerby för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Alec says:

    De där privata bilderna är inte privata egentligen. Som någon påpekade i kommentarerna går det att kolla på alla bilderna på hans profilsida: http://www.facebook.com/zuck?sk=photos

  2. 123 says:

    Ett annat problem jag stött på är att även om man väljer att inte kunna hittas via sin email på facebook, så är det bara att göra ett försök att logga in med mail adressen så kommer användaren upp med frågan ”är det här inte du?”.