Arkiv för
hack

18 juli

Truecallers databaser hackade

Foto: Twitter & E Hacking NewsUppdaterat: 18 juli 14:18
 
Svenska teletjänstföretaget Truecaller är en app som fungerar som en global adressbok för de som har iPhones, Android, Blackberry, Symbian och Windows-telefoner. Användare som installerar Truecallers app i sin telefon får del av alla andra användares telefonböcker samtidigt som de egna kontaktuppgifterna i telefonboken delas ut till alla andra användare. De här utdelade uppgifterna går inte att se i klartext av andra användare utan läses av från Truecallers databaser.
Nu hävdar syriska hackergruppen Syrian Electronic Army att de hackat Truecaller och kommit över mängder med information. I en tweet skriver gruppen att dom behövde databaserna och ber om ursäkt för att dom tog dom.
Läs vidare →

16 januari

22 augusti

PrimaVi.se hackade av Anonymous #OpFreeAssange

Just nu pågår kampanjen #OpFreeAssange, orkestrerad av Anonymous. Bland annat har hemsidan för den brittiska regeringen drabbats av s.k. ddos-attacker, som har för avsikt att göra sidan otillgänglig för allmänheten. Det handlar om att Anonymous vill att Julian Assange ska få gå fri, och gör — som vissa säger i rörelsen — att även sidor på .se-domäner kan drabbas. Vilka som helst till och med, även om fokus sägs handla om regerings- och myndighetsdrivna hemsidor.

Läs vidare →

13 april

Anonymous China vill riva den kinesiska brandmuren

Anonymous har hackat hundratals kinesiska servrar och hemsidor. I processen har de kommit över mailadresser och lösenord — läckor som skapat tillräckligt stora problem att den kinesiska regimen officiellt medgett att de utsatts. Fortsatt aktivitet har utlovats och Anonymous har trappat upp sina hot: de tänker försöka sänka ”the great firewall of China”, det intrikata teknologiska lapptäcke som kontrollerar kinesers digitala kommunikation, skriver ZDnet.

Läs vidare →

6 december

Säkerhetshål i Facebook gör privata foton tillgängliga

Mark Zuckerberg på en privat Facebookbild


Användare av det amerikanska forumet Bodybuilding.com upptäckte igår eftermiddag amerikansk tid att ett säkerhetshål i Facebook lät en komma åt folks privata foton. Man kunde genom att rapportera en persons profilbild som pornografisk komma åt fler bilder, som alltså egentligen inte skulle gå att se för icke-vänner. En anonym person hade genom att utnyttja detta hål kommit åt ett flertal av Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs privata bilder, och lagt upp dem på värdsidan Imgur.com under rubriken ”Det är dags att fixa de där säkerhetshålen facebook…”.
Till nyhetssidan ZDNet säger Facebook att de för närvarande tittar närmare på problemet, och när Ajour undersöker säkerhetshålet verkar det inte längre gå att utnyttja.
Tack @billerby för tipset.

14 november

4chan hackat på ettårsdagen av Tumblr-kriget


Under den större delen av dagen och gårdagen har 4chan, ett av världens största forum och mest välbesökta hemsidor i överhuvudtaget, varit otillgängligt. Detta på grund av upprepade DDOS-attacker mot sidan, en hackingteknik som går ut på att en hemsidas servrar överbelastas genom massiv direkttrafik. Ansvariga för attacken ska hackergruppen LulzSec vara, detta enligt ett textdokument upplagt på Pastebin, bärandes deras signatur. Eftersom LulzSecs hemsida för tillfället ligger nere, och de inte uppdaterat sin Twitter sedan juni, går detta emellertid inte att bekräfta. Denna oklarhet gör att man har spekulerat kring möjligheten att attacken i själva verket kom ifrån användare av bloggformatet Tumblr, något som är troligt eftersom vi idag firar ettårsdagen av det stora DDOS-kriget sidorna emellan. Dessutom hade 4chan-användare planerat in en attack mot Tumblr imorgon, vilket spär på misstankarna mot bloggsidans haxxorpublik.

25 oktober

Stor lösenordsläcka från Bloggtoppen – medier och riksdagen drabbade


Kommentatorn Christian Gillinger uppmärksammade i samband med denna artikel Ajour på att en större laddning – över 90 000 – hackade lösenord från en användardatabas tillhörandes bloggaggregatorn Bloggtoppen legat uppe på Flashback sedan i september. Hackaren som verkar ligga bakom denna läcka nickar samma sak på Flashback som på Twitter: sc3a5j.
Läs vidare →