Arkiv för
spel

26 juni

Lotteriinspektionen kräver tillstånd av internetcaféer

internetcafe

Foto: Sergey Galyonkin – CC BY-NC 2.0


Lotteriinspektionen är den myndighet i Sverige som hanterar frågor kring spel och lotterier. Det är de som ger tillstånd för att i sin verksamhet till exempel få driva automatspel, kasinon och bingoverksamhet, men enligt en publikation från den 13 juni 2013 önskar inspektionen att samma tillstånd även söks när man bedriver LAN-spel. Med LAN-spel menas sådana spel som exempelvis spelas på internetcaféer där kunder betalar för tillgången till en dator för att sedan spela spel som Battlefield, World of Warcraft, Minecraft eller liknande.
Läs vidare →

29 november

14 april

Krönika: Vem ska man tro på?

När jag stötte på den här tråden på Reddit, skrev jag ”Ibland kan det kännas lite svårt att försvara ’internet’, men det här är ett sånt där exempel som påminner om varför det är värt besväret.” på G+. Paul Millers son la upp sin pappas musikvideo på forumet och bad folk lyssna på låten, och fick ett överväldigande positivt mottagande. Såpass att Paul la upp en tacklåt lite senare. Så skrev Fredrik Larsson följande:

Jag börjar nog bli lite för avtrubbad, när bland det första jag tänker är: ”Äkta, eller någon avancerad marknadsföringskampanj?”

Läs vidare →