Arkiv för
spellistor

28 januari

Ett urval av årets första nya musik på Spotify – samt ett en summering av 2012

Veckans SpotifyVeckorna kring årsskiftet är alltid fattiga när det kommer till ny musik. Desto mer tid då att istället blicka tillbaka över året som gått. Årets första urval handlar därför om både och – alltså först och främst om den nya musik som vi, åtminstone de två senaste veckorna överösts av, samt kortfattat om det bästa från musikåret 2012.
Ingen missade väl att David Bowie efter tio års tystnad, och vid 66 års ålder, inledde året med att släppa singeln “Where Are We Now?”. Men uppfattade du också hur ömsint, melankolisk och fantastiskt vacker den var? Inte? Lyssna några gånger till.
A$AP Rockys debutalbum var efterlängtat under alldeles för lång tid. På gränsen till oroväckande lång tid. Men när det väl släpptes visade det sig vara variationsrikt, underhållande, lagom balanserat (med fina gästframträdanden) och i princip aldrig tråkigt. Det var nästan så att man blev förbannad, eftersom han gjorde allt rätt och närapå överträffade trenden han rider på.
Läs vidare →

8 maj

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyUnder förra veckan letade sig en relativt ensidig skara band och artister fram till nyfikna öron, som via tröga fingrar slutligen fortplantade sig till några rader text. Håll till godo och skynda och fynda för snart är det ny vecka med ny musik.
Lower Dens lät som ett Beach House light. Inget fel med det det. Absolut inget fel.
Mystery Jets ställde krystad humor åt sidan till förmån för seriositet, och fortsatt omedelbara hits och dansanta indiediscomelodier. Läs vidare →

1 maj

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDet är den 1 maj och musiken borde vara en lika viktig del som talen. Tillsammans med mina kompanjoner på Spotifylistesajten Eight Days a Week har jag därför bidragit (med 2Pac – Keep Ya Head Up – (Explicit)) till David Starks fina 1:a maj-lista.
För dig som, i gammal ordning, bara vill hitta lite ny musik på Spotify hittar du nedan ett urval av det som släpptes förra veckan. Läs vidare →

23 januari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Då är musikåret 2012 igång på allvar, och utbudet till den här veckans sammanställning av ny musik på Spotify är inte nödvändigtvis bättre, men större.
Eftersom jag är lite sen med sammanställningen av förra veckans nya musik på Spotify, så inleder jag med en försmak av den här veckan – med systrarna First Aid Kit, vars skiva ”The Lion’s Roar” släpptes på Spotify i dag. Vi såg dem på P3 Guld i lördags – tillsammans med andra svenskar som spelade nytt material, till exempel Markus Krunegård och Laleh.
Mer svenskt fick vi under veckan i form av svärtad, men glad(?), sambakärlek från Adventure Of,  Simian Ghosts poppotpurri samt The Whendays romantiska fägringar.
Läs vidare →