Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDet är den 1 maj och musiken borde vara en lika viktig del som talen. Tillsammans med mina kompanjoner på Spotifylistesajten Eight Days a Week har jag därför bidragit (med 2Pac – Keep Ya Head Up – (Explicit)) till David Starks fina 1:a maj-lista.
För dig som, i gammal ordning, bara vill hitta lite ny musik på Spotify hittar du nedan ett urval av det som släpptes förra veckan.
The Raveonettes släppte årets hittills bästa EP – fyra briljanta spår att oundvikligt älska.
Death Grips hiphop var skruvad, industriell, intensiv, svårsmält och emellanåt rubbat bra.
Felix tillbakalutade och eftertänksamma pop var passande att lyssna på, en bit i taget, när mörkret föll.
Hannah Cohens trubbiga, nakna och försiktiga akustiska melodier låg till grund för hennes spännande och oerhört behagliga sångröst.
Trots att Jack Whites första album under eget namn var bland det bästa han gjort, ibland riktigt bra och ofta bättre än mycket av det han gjort med The White Stripes, infann sig en mättnadskänsla.
Och all heder till Whites kompis Brendan Benson från The Raconteurs, som återigen försökte upprätthålla den alltför försummade, men fortsatt lika underbara, genren powerpop.
Okej, jag har egentligen inte vurmat för Kent sedan ”Verkligen” från 1996, och finner dem tämligen ointressanta, men kanske du kände eller känner annorlunda?
När den lyckade debut-EP:n förlängdes till ett helt album var resultatet av Electric Guests Danger Mouse-producerade souliga indiepop fullt lika bra.
Test House blandade flera genrer men bottnade i, och förtrollade med, åttiotalsinspirerad elektronisk filmmusik.
Summer Heart tjuvstartade… sommaren.
Purity Rings var sagolikt spöklika.
Med tyngd och mörker varierade The M Machines “OSLWA-soundet” med allt från electroindie till dansgolvsexplosiv dubstep.
Som stockholmare var det inte särskilt svårt att tycka om Love Antells texter. Värre var det tyvärr med musiken, men mot slutet tog det sig med lite riv och slit i melodierna.
Fler tips hittar du på Spotifierad.se eller i någon av mina löpande uppdaterade Spotifylistor:
2012: Month Of May
2012: April Come She Will
2012: The Best Tracks
2012: The Best Remixes
Illustration: Gustaf Öhrnell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *