Arkiv för
sport

12 februari

Trött tyckarjournalistik är inte längre tillräckligt

I en tid då tidningar inte bara konkurrerar med varandra om att förmedla information, utan även med företag, organisationer, bloggar, privatpersoner och mycket annat, så ställer det förstås högre krav på dem att göra det där lilla extra. Det som inte krävdes av dem för tio år sedan.
Det har inte DN Sport gjort idag.
Inför åttondelsfinalerna i Champions League, där de första matcherna spelas nu ikväll, har DN Sports Anders Lundqvist gjort en snabbgenomgång där han bedömer varje lags chans att gå vidare i procent. Genomgången får även stor plats i papperstidningen. Problemet är bara att han i de flesta fall är ute och cyklar.
Läs vidare →

10 september

7 februari

Orrenius har skrivit årets bästa sportreportage – om okände Benny Lekström


Det var fullmåne i natt och jag kunde inte sova. Låg och vred och vände mig tills jag till slut tog upp mobiltelefonen och läste varenda länk jag kom över. I mejl, Facebook och på Twitter. Det var då jag ramlade över Johan Orrenius blogg.
Johan Orrenius är sportkrönikör på Expressen. Alltid väldigt bra, skarp och med nya perspektiv. Han har börjat blogga på senare tid och har en annorlunda ingång på bloggen. Skriver högpresterande inlägg, sällan nåt hafsigt, eller på slentrian.
Så också med hans långa bloggpost ”Balladen om Benny”.
Det handlar om fotbollsmålvakten Benny Lekström. Okänd för de flesta utom de mest inbitna, eller hammarbyarna. Spelat i Allsvenskan ett tag, men fick inte förlängt kontrakt. Han blev kontraktlös. Orrenius sympatiserar med Benny. Till den grad att han känner sig jävig, närmast oförmögen att porträttera honom eller situationen rättvis. Läs vidare →

16 december

SVT:s Jonas Karlsson raderar twitterkontot: "Jag kände för det"

SVT Sports profil Jonas Karlsson slutar twittra. I stället ska han ropa från balkongerna. Det offentliggjorde han i morse.

Skärmdump: @exxoff


På SVT:s sportredaktion var man oförberedda. På det officiella twitterkontot postade man bilder och taggade kontot och när vi når redaktionen är de säkra på att det är något fel hos Twitter.
Jonas Karlsson nås bara genom mejl och han är inte särskilt sugen på att lägga ut texten kring varför han slutade twittra:
– För jag kände för det
Varför raderade du kontot?
– För att jag slutade twittra

Var dina kollegor förberedda?
– Hade kanske nämnt det för nån, men kände inte att jag hade någon informationsplikt

Kommer du sluta att ha koll på twitter nu?
– NejUppdaterat 26/1: Två månader senare dyker Jonas Karlsson plötsligt upp igen. På frågan varför svarar han kort: