Arkiv för
topplistor

21 maj

Spotify släpper sociala topplistor

Spotify förnya sina topplistor. Nu släpps en widget med de mest spelade låtarna – uppdelade per land. Och! Ytterligare en ”Topp 50” över de låtar som delats mest i sociala medier.
Den nya funktionen släpptes på Spotify.com idag. På sajten kan du hämta en widget som är specifik för ditt land. Här finns dels en topp 50-lista över de mest spelade låtarna med statistik över hur ofta de har streamats under den senaste kalenderveckan. Och dels en lista över låtarna som blivit mest spridda i sociala medier.
– These are the songs that have been most actively shared to other Spotify users, Facebook and Twitter, making them the most-buzzed-about songs of the week, skriver Spotify i ett pressmeddelande.
Syftet är gissningsvis att få fler svenska medier och aktörer att använda, bädda in och hänvisa till Spotify som källan för att få koll på de mest populära låtarna i Sverige. Det nya måttet ”social topplista” kan också ge en öppning till att hitta musik som är på väg att etablera sig.
Här ser du låtarna som är mest spridda i sociala medier av svenskar den senaste veckan:

28 januari

Ett urval av årets första nya musik på Spotify – samt ett en summering av 2012

Veckans SpotifyVeckorna kring årsskiftet är alltid fattiga när det kommer till ny musik. Desto mer tid då att istället blicka tillbaka över året som gått. Årets första urval handlar därför om både och – alltså först och främst om den nya musik som vi, åtminstone de två senaste veckorna överösts av, samt kortfattat om det bästa från musikåret 2012.
Ingen missade väl att David Bowie efter tio års tystnad, och vid 66 års ålder, inledde året med att släppa singeln “Where Are We Now?”. Men uppfattade du också hur ömsint, melankolisk och fantastiskt vacker den var? Inte? Lyssna några gånger till.
A$AP Rockys debutalbum var efterlängtat under alldeles för lång tid. På gränsen till oroväckande lång tid. Men när det väl släpptes visade det sig vara variationsrikt, underhållande, lagom balanserat (med fina gästframträdanden) och i princip aldrig tråkigt. Det var nästan så att man blev förbannad, eftersom han gjorde allt rätt och närapå överträffade trenden han rider på.
Läs vidare →

1 september

Nya ägaren av Twittoppen: "Ska bli en av Sveriges 20 största sajter"


Sverige har topplistor för bloggar och tidningar, men den som har funnits för Twitter – Twittoppen – har länge varit eftersatt. För några veckor sedan la Twittoppens grundare ut sajten för försäljning. Och efter viss förhandling är nya ägaren nu klar. Det blev Daniel Bacelj, digital chef på Herenco-ägda Hallpressen som tillsammans med Jan Fång köpt den genom handelsbolaget Publicom Interactive. Läs vidare →