Spotify släpper sociala topplistor

Spotify förnya sina topplistor. Nu släpps en widget med de mest spelade låtarna – uppdelade per land. Och! Ytterligare en ”Topp 50” över de låtar som delats mest i sociala medier.
Den nya funktionen släpptes på Spotify.com idag. På sajten kan du hämta en widget som är specifik för ditt land. Här finns dels en topp 50-lista över de mest spelade låtarna med statistik över hur ofta de har streamats under den senaste kalenderveckan. Och dels en lista över låtarna som blivit mest spridda i sociala medier.
– These are the songs that have been most actively shared to other Spotify users, Facebook and Twitter, making them the most-buzzed-about songs of the week, skriver Spotify i ett pressmeddelande.
Syftet är gissningsvis att få fler svenska medier och aktörer att använda, bädda in och hänvisa till Spotify som källan för att få koll på de mest populära låtarna i Sverige. Det nya måttet ”social topplista” kan också ge en öppning till att hitta musik som är på väg att etablera sig.
Här ser du låtarna som är mest spridda i sociala medier av svenskar den senaste veckan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Styre says:

    Ni får betalt av spotify för att skriva om dem va?
    Annars ser jag ingen förklaring till er spotifycentrering.

    • Hallå Styre,
      Nej, inte betalt. Däremot är det ett svenskt företag som går hand i hand med många av oss som driver den här sajtens intresse. De driver på en marknad på en internationell marknad och när de gör något nytt är det av både vårt och allmänt intresse. Därför skriver åtminstone jag!