Arkiv för
Twingly

6 april

Svenska bloggandet har aldrig varit större än nu

Det svenska bloggandet slår rekord. Det visar ny statistik från Twingly som Ajour har fått tillgång till. Aldrig har fler svenskar bloggat än nu. Aldrig har de postat så ofta.
Twingly har sedan 2007 bevakat den svenska bloggosfären och varit en pionjär i att sätta bloggen på kartan. De är leverantörer av en bloggwidget till de flesta stora tidningar idag och har sedan flera år en sökmotor som indexerar svenska bloggar och deras bloggposter. Det är den inblicken som ger följande underlag. Läs vidare →

23 oktober

27 september

Det är Sveriges mest länkade bokblogg

Idag börjar Bokmässan i Göteborg och Sveriges kulturelit samlas där. Inklusive deras senaste tillskott – bokbloggarna. För de senaste åren har de fått allt större makt. Det visar omvärldsbevakningsföretaget Twingly i sin rapport i dag. De pekar till exempel på boken ”Femtio nynaser av honom” som blivit en internationell försäljningssuccé, helt tack vare nätet och de nästan 20 000 bloggar som länkat boken. Läs vidare →

8 juli

Almedalens 10 mest populära tweets

Almedalsveckan är över för i år. Ajour har valt att inte fokusera så mycket på Almedalen utan istället hänvisa till Makthavare. Inte för Almedalen är oviktigt, utan för att Makthavare gör det så bra!
Trots det kan jag inte hålla mig från att sammanställa en lista över de mest delade tweetsen från taggen #almedalen på Twitter, precis som förra året.
Här är de 10 mest delade tweetsen från #Almedalen, uppfångat med hjälp av Twingly live. Läs vidare →

16 april

25 februari

Kvällens 35 mest delade tweets från Melodifestivalen

Var det ändå inte lite av en chock? Att en vanlig, välskriven poplåt framförd av en nedtonad Lisa Miskovsky vann? Även om det vägdes upp av att Danny tog en promenadseger i sin månlandningskostym.
Med hjälp av Twingly listar vi som vanligt kvällens mest delade tweets. Här kan du se förra veckans och förrförra veckans mest delade tweets från melodifestivalen.
Kvällen vanns av @fridahq som spann vidare på Ranelid-fenomenet. I övrigt tog Dannys Idol-kompis Måns Zelmerlöf en silverplats med en underbältet-tweet om Christer Sjögren och Lotta Engberg.
Min personliga favorit, och veckans hedersutmärkerlse, går nog ändå till Niklas Strömstedts tweet.
Här är hela listan på kvällens mest delade tweets (via Twingly): Läs vidare →

11 februari

35 bästa tweetsen från #mel2012

Ikväll har Twitter kokat igen. På vår förra post kan du följa hur eftersnacket går och vilka tweets som är hetast just nu. Men här nedan har vi med hjälp av Twingly sammanställt en topplista av kvällens mest delade tweets. Här toppar, inte så oväntat, twitterkonton med massor av följare, som @jonas_gardell och @alexschulman, men här finns också unga, okända twittrare som regerat. Kvällens stjärnskott? @transfrans
Totalt skrevs det nästan 40 000 tweets under kvällen. Mest retweetad av alla var vinnaren @muntherulrik, följt av kvällens stjärnskott @transfrans. Se all Twinglys statistik här.
Här är hela listan på kvällens mest delade tweets!: Läs vidare →