Almedalens 10 mest populära tweets

Almedalsveckan är över för i år. Ajour har valt att inte fokusera så mycket på Almedalen utan istället hänvisa till Makthavare. Inte för Almedalen är oviktigt, utan för att Makthavare gör det så bra!
Trots det kan jag inte hålla mig från att sammanställa en lista över de mest delade tweetsen från taggen #almedalen på Twitter, precis som förra året.
Här är de 10 mest delade tweetsen från #Almedalen, uppfångat med hjälp av Twingly live.

10. J_Bostrom

Att en stor del av Twitter representeras i Almedalen skildrades kanske allra bäst av J_bostrom. Tillräckligt för att hamna på en tiondeplats:

9. Foujan

SD-tweetsen var många och kraftigt retweetade under den första dagen av Almedalen. Men bara två klarade sig kvar till topp tio-listan. SoppkökStockholm-aktivisten Foujan twittrade om SD-kvinnornas utspel.

8. Carl Bildt

Förra året knep han förstaplatsen med sitt omedvetna ficktwittrande. I år räckte det med att han dök upp och ryggdunkade sig själv för att knipa plats åtta.

7. Wikileaks

En stor snackis under framförallt andra halvan av veckan handlade om hur Wikileaks manövrerade sig in i Almedalen. Deras talesperson och Julian Assange advokat var här för att förbereda marken inför en förmodad rättegång under året. Och passade på att leverera ett gäng kängor mot svenska medier som retweetades från en internationell publik.

 

6. Magnus Betnér

Ståuppkomikern gjorde sen och lite improviserade entré under Almedalsveckan. Men med 88 000 följare räckte det med en syrlig tweet om Reinfeldts nya singelliv för att hamna på plats 6.

5. Rickard Söderberg

Gaytenoren fångade en femteplats med SD-kritik:

4. Anders Eriksson

Denna länk är sannolikt det roligast som fångats upp under #Almedalen. I DN:s stora intervju med Annie Lööf avslöjar hon hur totalt omedveten hon är om vad hon egentligen säger. En fantastisk Juholtare, som Makthavare.se:s nyhetschef Anders Eriksson plockar upp och gör viralt. Klicka. På. Länken.

3. Erik Löfmarck

Ett av de stående skämten från förra året – Sverigedemokraterna och medeltidsveckan – återanvändes i år i en slagkraftig tweet. Och komikern kammade hem plats 3:

 

2. Lars Ohly

Den förre ledaren för Vänsterpartiet struntade i att åka till Almedalen i år. Det fanns fler saker han struntade i. Och gjorde istället.


1. David Batra

David Batra gick tillbaka till förra årets lista över de mest delade tweetsen och hittade sig själv på plats fyra. Så i år, när han hunnit bygga upp ännu större twitterföljarskara, drog han exakt samma skämt. Med mångdubblat resultat. Här är veckans mest delade tweet från Almedalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *