Det är Sveriges mest länkade bokblogg

Idag börjar Bokmässan i Göteborg och Sveriges kulturelit samlas där. Inklusive deras senaste tillskott – bokbloggarna. För de senaste åren har de fått allt större makt. Det visar omvärldsbevakningsföretaget Twingly i sin rapport i dag. De pekar till exempel på boken ”Femtio nynaser av honom” som blivit en internationell försäljningssuccé, helt tack vare nätet och de nästan 20 000 bloggar som länkat boken.
Twingly, som har data på hur bloggar länkar till varandra, har gjort en lista över de mest länkade bokbloggarna i Sverige och menat att dessa är de mäktigaste.

Kulturbloggen är överlägset mest länkat. Men, som även Twingly själva skriver, är de inte den mest besökta sajten. Både plats 2 och 3 på listan är större – besöksmässigt – än Kulturbloggen. Vilket gör att det blir svårt att dra slutsatsen att Kulturbloggen är mäktigast. Onekligen är resultatet intressant, eftersom det säger att blogglänkar inte 1) inte nödvändigtvis ger trafik 2) inte nödvändigtvis ger mest inflytande.
Twinglys undersökning visar också vilka som är de mest länkade bokhandlaren. Där det är tydligt att vi är på en global marknad.

Läs och ladda ner hela Twinglys rapport,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *