Arkiv för
wild nothing

5 september

Ett urval av sommarens nya musik på Spotify #2

Veckans SpotifySlutligen följer del två i sammanställningen av ett urval av sommarens nya musik på Spotify. Del ett missade du sannolikt eftersom den blev felpublicerad.
Efter en lugnare takt både när det kommer till albumsläpp och till Veckans Spotify-sammanställningen ökar frekvensen återigen under hösten.
Heavenly Beat (John Peña) släppte sin fullängdsdebut kort efter att Beach Fossils-bandkollegan Diiv (Zachary Cole Smith) släppt sitt. Inte helt oväntat delade de stora likheter i musiken även om Heavenly Beat var luftigare, lättare och mer balearisk till soundet – jämfört med Diiv som var mer drömsk och psykedelisk.
Tillsammans med Danmarks Radios symfoniorkester gjorde Antony & The Johnsons några fantastiska liveinspelningar av ett antal gamla låtar. Den enda nya låten, titellåten, var en av årets bästa låtar.
Läs vidare →

20 februari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Måndagarna klamrar sig fast som publiceringsdagen för mitt urval av veckans nya musik på Spotify. Kanske borde jag kalla det ”Ett urval av förra veckans…” istället? Oavsett, här finner du, som vanligt, ett brett spektrum av varan i fråga.
Det franska skivbolaget Kitsuné släppte sin andra samling med just fransk musik. Förlåt, fransk hipstermusik.
Efter tre framgångsrika singlar släppte Labrador underbarnet Amanda Mairs solodebut på Spotify, för att kort därefter dra tillbaka den och endast tillgängliggöra en sampler. Streamingskräcken sätter illavarslande spår.
Dubbelparet Tennis smashade surfpop, lobbade twee och stoppbollade sextiotal.
Till mångas besvikelse gick Islands från underhållning till allvar. Men de blev på allvar bra.
Saint Etienne återtog poptronen de ändå alltid suttit på.
Läs vidare →