Uppdaterad: Telefonen stals – nu laddar någon upp självporträtt på hans bildkonto

Johan Rünow var i Karlskrona när han plötsligt förlorade sin Iphone. Någon stal den och Johan Rünow bytte direkt alla lösenord till de tjänster han hade loggat in på i mobilen. Men han glömde sitt Flickr-konto. Och bara någon timme efter att telefonen var stulen började bilder dyka upp där – på någon annan.

Efter att den första bilden postades, för över ett halvår sedan, har det varit tyst. Fram till i veckan. Då började plötsligt bild efter bild dyka upp på kontot. På någon som inte ser ut som den person som dök upp för ett halvår sedan. Johan Rünow är noga med att påpeka att han inte vet att den som lägger upp bilder är tjuven. Flickr-kontot är heller inte kapat.

- Mitt lösenord funkar fortfarande. Men han som lägger upp bilder där via min stulna telefon vet nog inte om att de bilder han lägger på Flickr hamnar på mitt konto, säger Johan Rünow till Ajour.

- Eller så vet han vet och lägger upp dem bara för att jävlas.

Situationen har aktiverat hans bekantskapskrets som nu försöker googla fram bilder för att identifiera personen som laddar upp bilderna. Johan själv tar saken med ro.

- Det som gör det än mer roligt är att så många personer engagerat sig. Flera har googlat, försökt komma åt information om vart bilderna är tagna. Någon funderar på att lägga upp en tråd på Flashback. Och jag står bara och tittar på.

Inte heller funderar han på att anmäla eller att ta kontakt med Flickr.

- Nej, jag tänker inte göra det heller. Det är ju ingen skada skedd. Inte än iaf, säger Johan Rünow.

Uppdaterad 12/2: I dag fick Johan Rünow ett telefonsamtal från någon som påstår sig vara den syns på Flickr-sidan.

- Han bad mig ta bort de bilder jag laddat upp på nätet.

När Johan Rünow försökte förklara att det är bildmannen själv som har lagt upp bilderna via hans stulna telefon svor han sig fri från stöld.

- Han förklarade sig med att köpt mobilen av en kille för ett tag sedan för 3000 och inte hade någon aning om att den var stulen.

Bildmannen var även upprörd över att han har framställts som en tjuv.

- Jag förklarade väldigt tydligt att jag ALDRIG anklagat honom för att vara en tjuv, bara att han använder min stulna telefon.

Samtalet gav Johan visst hopp om att få tillbaka sin stulna telefon.

- Jag bad honom lämna in den till polisen omedelbart. Skall bli spännande att se om jag får tillbaka den, säger Johan Rünow.

Uppdaterad 13/2: Idag på eftermiddagen har bildmannen återigen varit i kontakt med Johan. Bildmannen lovar nu att återlämna telefonen till polis.

- Efter samtal med honom igen, samt med polisen i hans närhet, kommer han att lämna in den hos dem under morgondagen, säger Johan Rünow till Ajour.

Uppdaterad 14/2: Idag klockan 14 tog polisen emot Johan Rünows telefon. Personen som lämnade in den uppgav till polisen att han ”hört den var stulen”.
Johan själv har sedan länge fått ut en ny Iphone genom sin försäkring och kommer inte att ta tillbaka telefonen. Däremot redigerade han sin Flickr-sida.
- Det inte finns någon anledning att ha dem kvar, säger Johan Rünow till Ajour.

Idag fångade även Sydsvenskan upp händelsen och skrev en artikel om saken.