Arkiv för
iphone

1 mars

Android vanligaste smartphone i Sverige – men vi surfar med Iphone

Mobilanvändandet ökar explosionsartat i Sverige. Efter att branschen i flera år pratat om boomen är den nu här. Aftonbladet, Sveriges största mediesajt, märker det tydligt och har fler besökare bara i mobilen än vad Expressen.se har på hela sajten.
Så hur surfar vi? Nyligen avslöjade Twittercensus att ”Twitter for iphone” var den mest använda appen. Långt före eventuella appar för andra smartphones.  Trots det är Iphone inte den mest sålda smartphonen. Tittar vi internationellt har den inte varit det på länge. Läs vidare →

25 januari

22 september

Det bör du veta innan du uppdaterar till iOS6

Miljontals svenskar har i dagarna möjlighet att kostnadsfritt uppgradera sin Apple-produkt till iOS6. Ajour har redan pratat om vilka problem det kan medföra och många fler har rasat över kartor, förlorad trådlös uppkoppling och att Youtube inte är som det var på telefonen. Erik Abelsson reder för Ajour ut vad som har hänt med ios6 och varför det kan vara bra att vänta med att uppdatera.  Läs vidare →

20 september

18 september

Krönika: Därför borde du sluta använda WhatsApp


Nästan alla känner till Whatsapp. Obegränsade meddelanden som inte påverkar telefonräkningen och smidig funktionalitet har gjort Whatsapp till en av världens populäraste appar för smartphones. Men vad många inte känner till är dess stora säkerhetsbrister. Som är så allvarliga att det enda raka är att sluta använda appen – tills tillverkarna täpper till luckorna.
Och Whatsapp är långt ifrån den enda appen som är säkerhetsmässigt tveksam.
Läs vidare →

23 augusti

Uppdatering: Äntligen blir Facebook-appen snabbare

Iphone och Ipads mest efterlängtade app-uppdatering är här: Facebook! Det måste ha varit en av de söligaste, stora apparna någonsin och i uppdateringen har de löst de mesta av dessa problem genom att skriva om appen från grunden. Appen går mycket snabbare, liksom visningen av bilder. Så in och uppdatera Facebookappen genast och låt ditt liv bli lite mindre stön-och-suck-fritt.
Med uppdateringen tyder också mycket på att det är första steget mot annonser i mobilappen. Läs mer om det i Ajours krönika.
Mer läsning om appen hos New York Times.

13 juli

Så fixar du à till a och andra tips och trix till din Iphone


(
foto: JM3)
Miljoner svenskar har köpt en Iphone. Det är den pryl i världen som sålt bäst sedan rubiks kub lanserades. Men ändå vet vi så lite om den.
Visst, vi surfar, laddar ner appar, smsar och ringer.
Men det finns så mycket mer. Som förenklar, gör Iphone roligare och bättre.
Irriterar du dig på att ”a” alltid blir ”à”? Att hemknappen lagt av? Att telefonen plötsligt zoomat in? Då har du tips och lösningar här. Bidra gärna i kommentarsfältet eller på taggen #iphonetrix med saker du undrar över eller vill tipsa om så gör vi världens bästa lista! Läs vidare →

14 februari

10 november

Apple uppdaterar operativsystemet till 5.01 – så enkelt installerar du

Efter att Apple lanserade iOS 5.0 har det strömmat in klagomål till telefonförsäljarna. Det har framförallt handlat om försämrad batteritid och täckningsproblem. Batteriproblemet ska tydligen vara löst i senaste uppdateringen till 5.0.1 som kom i dag.
Om du har iOS 5.0 installerat på din telefon kan du gå in i 
Inställningar -> Allmänt -> Programvaruppdateringar -> ”Ladda ner och installera”
(värt att notera är att du behöver minst 50% batteri kvar i telefonen för att göra en Over The Air-installation).

Foto: @nikkelin

/@clidstrom