Twitter lanserar Vine – "Instagram" för video


På senaste tiden har vi sett hur kampen om användarna i de sociala medierna har ökat. Sedan Facebooks köp av Instagram har relationen mellan bildtjänsten och Twitter hårdnat och samspelet mellan de två har blivit mindre smidigt. Igår torsdag presenterade Twitter sitt nya förvärv, videotjänsten Vine.

Att Twitter nu har köpt företaget som utvecklat Vine kan ses som ett försök att få över användare från Instagram och stärka sin position i sociala medier.
Tjänsten kan liknas som en kombination av Twitter och Instagram. Vine låter dig spela in en kort videosnutt på sex sekunder som du sedan kan dela ut till dina vänner. Filmerna visas främst i Vines egna flöde som är väldigt likt Instagrams, men du kan också dela med dig till Twitter och Facebook.
I dagsläget är appen, som än så länge bara finns för iPhone och iPod Touch, väldigt enkel. Du trycker på skärmen och inspelningen startar. När du tar bort fingret, stoppas även inspelningen. Det gör att du kan välja att spela in sex sekunder i ett svep, eller göra en stop motion-film. När du är klar med filmen, kan du lägga till en text innan du delar ut den i flödet.
Det har tidigare skrivits om att man inte längre kan se bilder från Instagram direkt i Twitters flöde, en begränsning som så klart inte kommer att finnas för från Vine. Redan idag spelas filmerna upp direkt i Twitters klient Tweetdeck utan att man behöver klicka sig vidare, något som ger Vine en fördel i kampen om användarna.
Vine är gratis och kan laddas ner från Apples AppStore.
TEXTLukasz Lindell, producent av social video på FKDV som intresserat sig för och verkat på internet sedan mitten på nittiotalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Joseph says:

    Dock inte lika 3G-vänligt med filmer som med bilder.

  2. […] så testade jag den nya lilla leksaken för twitter, Vine. Jag la glatt in länken med resultatet i min vän-chatt, och belönades med ett, “nä, den […]

  3. […] Feber: Twitter släpper videoappen Vine – Vill inte göra om Instagram-missen? Ajour: Twitter lanserar Vine – ”Instagram” för video Digital-football.com: Football clubs using Twitter’s new video app – Vine Roberto […]