Twitter: "40 procent av våra användare är passiva"

Flera webbtjänster, bland annat StatusPeople, har lanserats på sistone som påstår att de kan räkna ut hur många följare du har som är ”spam” på Twitter. De menar bland annat att USA:s president har så många som 70 procent ”spam”-följare. Definitionen för detta tycks vara att ”spam”-kontona är tysta eller följer många men inte själva har så många följare.
Men nu har Twitter gett svar på tal. Dels slår man fast att antal tweets inte är ett kriterium för de 140 miljoner aktiva användare Twitter säger sig ha. Deras definition av aktiva användare är om de loggat in någon gång under en månad. Sådana uppgifter har inte externa webbtjänstutvecklare tillgång till. Men Twitter ger också en inblick i hur många ”tysta” användare som faktiskt finns.
Enligt Twitters talesperson Carolyn Penner är 40 procent av alla twitteranvändare ”tysta” konton. Alltså sådana som inte twittrar alls. Och Twitter själva verkar inte ha några problem med det.
– This use of Twitter is awesome, and we actively encourage it by building engaging consumption experiences, säger Penner till BuzzFeed.
Läs mer detaljerat hos Buzz Feed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Samuel Svan says:

    Petitess kanske, men ”läser bara tweets”-formuleringen får det att framstå som att 40 % av Twitters användare inte läser -något annat än- tweets. ”Bara läser tweets” är nog den korrekta formuleringen (jmfr ”only read tweets”/”read only tweets”).

  2. ZZ says:

    En del av möjligheterna med Twitter innebär ju just att man kan ta del av materialet utan att delta själv, som att läsa olika nyhetsflöden. Så jag tror Twitters definition är bäst här.