Arkiv för
spam

9 januari

12 november

7 november

Östhammar kommun är störst på Twitter – men vet inte hur det gått till

Östhammars kommun är största kommun på Twitter med över 35 000 följare. Vilket är anmärkningsvärt med tanke på att bara 24 000 bor i kommunen. Men ännu märkligare: kommunen själva har ingen aning om hur det gått till. När Ajour pratar med Twitteransvariga visste de inte ens om att de hade så många följare.
– Hur i hela fridens dagar har det här gått till?, säger Östhammars informationschef Sirkka-Liisa Bergkvist.
Läs vidare →

8 september

28 augusti

Twitter: "40 procent av våra användare är passiva"

Flera webbtjänster, bland annat StatusPeople, har lanserats på sistone som påstår att de kan räkna ut hur många följare du har som är ”spam” på Twitter. De menar bland annat att USA:s president har så många som 70 procent ”spam”-följare. Definitionen för detta tycks vara att ”spam”-kontona är tysta eller följer många men inte själva har så många följare. Läs vidare →

15 januari

Groupon spammar svenskt forum och blir påkomna med hela armen i syltburken


Freeride är Skandinaviens största skidsajt och forumet är ett populärt tillhåll för alla som gillar att åka skidor och därmed också ofta planerar sina resor tillsammans eller med hjälp av de andra besökarna. I ett inlägg som skrevs 5 januari tipsas om ett bra erbjudande på hotell via Groupon om man ska åka till Pyrenéerna. Bra tips är inte direkt ovanligt på forumet. Det som däremot skiljer inlägget från övriga är att inlägget under tydligt bevisar att tråden startades av en person som loggat in från Groupons företagsnätverk vilket betyder att någon på marknadsavdelningen ägnar sig åt den inte speciellt uppskattade konstform som kallas spam. Extra pinsamt att det var så uppenbart när användaren enbart gjort inlägg som tipsat om erbjudanden på daily deals-jätten.
Här hittar du tråden.