Varför valde ni bort bilden med Margareta Winberg, regeringen?

Ämnet på allas läppar i dag har varit hur elegant regeringen skötte sin inbjudningsmiss till Margareta Winberg. Istället för politikern råkade de bjuda in en pensionerad namne från Sundbyberg. Som fick vara med, lyssna och äta middag med alla andra dignitärer. Om allt det där skrev vi tidigare idag. Störst uppmärksamhet har kanske gruppfotot fått, där Margareta Winberg sitter som en i gänget:

Men trots all positiv uppmärksamhet händelsen och bilden har skapat är Margareta Winberg från Sundbyberg borttagen på samtliga av regeringens bilder från höjdarmötet.
Både på regeringens förstasida och i artikeln har de valt en annan bild. Där Margareta har fått gå åt sidan och övriga deltagare har trängt ihop sig.

På miljödepartementet vill man tona ner saken.
– Vi tog bilden i två varianter, helt enkelt, det finns inget resonerande kring detta, säger miljöminister Lena Eks pressekreterare, Erik Bratthall.
Varför tog ni inte bilden där hon var med?
– Jag vet faktiskt inte hur de gjort bildvalet, jag vet faktiskt inte. Det är själva webbavdelningen som gjort valet, som sköts av informatörer.
Ni har fått enorm mycket positiv uppmärksamhet kring det som hänt, hur ser ni själva på händelsen?
– Jag tycker det är rätt kul, det är en härlig historia som fick ett härligt slut. Det var flera tjänstemän som var väldigt oroliga för hur det här skulle tas emot, men framförallt var det för lena aldrig något snack. Misstag händer och så löser man det.
Utifrån det, att hanteringen har hyllats, skulle man inte kunna tänka att det vore särskilt fint att låta Margareta vara med på bilden?
– Ja, jag har faktiskt ingen aning, det är helt opolitiska tjänstemän som gjort bildvalet. Jag vet faktiskt inte.
Men anledningen kan nog vara enklare än så. Enligt Margareta Winberg själv ville hon inte ens vara med på bild. I Nordegren i P1 i dag berättar hon själv.
– Jag ville inte vara med på bilden, jag tyckte inte att jag hörde dit, men dom tyckte att jag skulle vara med, säger Margareta Winberg.
Lyssna på intervjun här:

Här läser du Ann Lagerströms text om varför hon älskar regeringens hanterande av Margareta Winberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Örjan says:

  Varför reagera på dubbla fotografier? .
  Tycker det är naturligt.
  Men underbart att bild togs med namne. Enda jag saknar är att hon skulle ha kunnats placeras i mitten av sittande gäster, för än bättre effekt.
  Skojig idé av Nordegren att ringa upp Jonas Sjöstedts namne i Umeå.

 2. MattiasL says:

  Hon trickade in sig på en middag där hon inte var bjuden och vägrade åka hem när detta uppdagades. Det fick väl räcka med det eller är man som vanlig väljare helt befriad från sedvanliga krav på social umgängeskonst? Hon var nog nöjd med det hela även om hon inte kom med på bild i alla versioner.