Vita kränkta män blir bok

Nyligen gick Kawa Zolfagary ut och berättade att han var mannen bakom Facebook-sidan ”Vita kränkta män”. Den populära satirsidan med över 17 000 ”gillare” kommer nu även att bli en bok, något som avslöjades på Twitter.

Det blir Galago som kommer att hjälpa Vita kränkta män att ta steget från digital till fysisk form. Enligt Kawa Zolfagary kändes Galago som ett naturligt val eftersom de arbetar mycket med samhällssatir.

-Dessutom har jag redan en relation med dem. Jag har skrivit flera texter som publicerats i tidningen Galago, skriver Kawa Zolfagary i ett mejl till Ajour.

Vad kommer boken att innehålla?

-Det kommer att bli ett slags Best of Vita Kränkta Män. De mest kränkta kommentarerna, bilderna och artiklarna ihop med roliga kommentarer och annat som gjort sidan till vad den är idag. Sen kommer även boken innehålla lite annat smått och gott, men vad det kommer bli får ni se när boken kommer ut.

Vad har du för förväntningar på utgivningen?

-Jag förväntar mig först och främst att en stor mängd vita män kommer att bli kränkta. Sen förväntar jag mig att minst ett avsnitt av TV-programmet Debatt tillägnas boken och fenomenet. Boken kommer att förkastas av debattörer, politiker kommer att ta avstånd och det slutar med att den blir årets julklapp.

Vad har du fått för reaktioner sedan det blev officiellt att du låg bakom Facebooksidan?

-Det har varit blandade reaktioner sen jag ”kom ut”. Den stora majoriteten har varit väldigt positiva och glada. Sen finns det ett par tragiska figurer som hotat och hatat. Men de personerna har nästan uteslutande också varit öppet främlingsfientliga så det är inte så konstigt att de beter sig så. De skapar främst bara mer material till Vita kränkta män.