Wordfeud börjar använda SAOL

Idag meddelades att iphonespelet Wordfeud kommer att börja använda Svenska Akademiens ordlista de närmaste dagarna. De skriver i sin egen blogg där de också ber användarna tycka till om vilka böjningsformer som ska tillåtas.
Också Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund kommenterar överenskommelsen i sin blogg.
Själv kastade jag bort Wordfeud-appen för ett par dagar sedan, men kanske man borde testa igen nu, när ord som ”sop” kanske äntligen godkänns och andra ord som ”zoot” tas bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Perry says:

    En struntsak. Men ”iphonespelet” används på androidlurar också.
    Vänliga hälsningar P

  2. Det verkar dock som om majoriteten är för att behålla alla former som finns i SAOL om man ser till ställningen i omröstningen just nu. Jag ser fram mot både och, jag var skeptisk först men gillar idag utmaningen i att kunna använda böjningsformer. Jag har saknat vissa ord som finns i SAOL men inte godkänns av Wordfeud idag, så med dem där blir det full pott.

  3. Hans P. says:

    Det som är irriterande är att många fuskar. Poängen med alfapet är väl att man tycker det är kul att spela. Annars ogillar jag starkt att böjningsformerna är tillåtna. För lejonparten av min motspelare utnyttjar detta starkt. Man skriver till ett genitiv s och böjer de regelbundna verben. Jag ser ingen sport i de. Sedan finns det ord som är mer kända som förkortningar som t.ex. AG och SAS. AG ska vara namnet på en grässort. SAS är talformen av sades.

  4. […] fick vi veta att Wordfeud skulle kopplas till Svenska Akademiens Ordlista (SAOL). Det betyder att vi kan skriva […]