400 dansade när Stockholm gjorde Gangnam style flash mob

Ajour har tidigare berättat om hur artisten PSY erövrat världen med Gangnam style och hur det nu var på väg till Sverige genom en flash mob. I helgen var det så dags. 400 dansade, ytterligare 1500 var på plats och alldeles nyss släpptes den officiella filmen, insamlad och redigerad med hjälp av frivilliga filmare:
http://www.youtube.com/watch?v=3YrN91PJZlE&feature=youtu.be
Bakom arbetet står en imponerande ideell insats. 20-åriga studenten Carl Holmström startade ett event, mest på test och när det nådde 200 deltagare kontaktade han studenten Nadia Norell.
– Det växte och blev jättestort och då kontaktade han mig eftersom jag hade lite erfarenhet av att göra sådana här grejer tidigare, säger Nadia Norell till Ajour.
Nadia Norell, också hon studerande, har gjort två kpop-flashmobs förut och hade ett kontaktnät som kunde hjälpa henne ta fram koreografi. En instruktionsvideo för hur man skulle dansa gjordes samtidigt som antalet flashmob-deltagare växte till nästan 3 000. Nattklubben Kpop-nonstop kopplades in och hjälpte till med ljud, mixade ihop en version av låten och tog ansvaret för att filma. På Facebookeventet frågade man om några av deltagarna kunde hjälpa till att filma. Snart hade man ett imponerande filmteam och efter eventet en mängd råmaterial som Kpop-nonstop kunde klippa ihop till det färdiga resultatet.
Till slut blev det över 400 dansare på Sergels torg i Stockholm och över 1500 som kom och tittade på. Nadia Norell är nöjd.
– Helt fantastiskt att vi lyckades och att det så pass bra som det blev!
Har ni fått många reaktioner?
– Ja, en oerhört stor respons. Man hör många som gillar idén och många som uppskattar att vi gjorde det här, säger Nadia Norell till Ajour.
Komiskt nog hölls det, samma dag, en demonstration mot det svenska danslagförbud som Ajour skrivit tidigare om. Den hade dock ingen koppling till Flashmoben. Läs mer och se bilder från Dansdemonstrationerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *