Ajour avslöjar: Mats Sundin gör miljondonation till forskning

Enligt källor till Ajour har ishockeyspelaren Mats Sundin bestämt sig för att donera miljontals kronor till stamcellsforskning på Karolinska Institutet. Enligt uppgifter till Ajour handlar det om en donation utspritt på fyra år och en total summa som överstiger 100 miljoner kronor. Vi har utan framgång sökt Mats Sundin – som för närvarande befinner sig i Kanada där hans tröja på lördag ska hissas upp i taket på Torontos arena.
Karolinska institutet är man mycket förtegen och dementerar uppgifterna. Under fredagen väntas en pressrelease kungöra donationen.
Stamceller är omogna celler med förmågan att bilda i stort sett alla slags celler i kroppen. Det har givit forskarna hopp om helt nya möjligheter att få tillgång till vävnad för transplantation och cellterapi vid skada och sjukdom.
Uppdaterat: Till TT bekräftar nu Mats Sundin donationen, men uppger att donationen i första hand handlar om 2 miljoner kronor. Idag publicerar också Svenska dagbladet en artikel där de har nått Mats Sundin och han uppger att donationen även gäller en forskartjänst i Toronto, samt kommer att fokusera på människans tidiga utveckling.
Uppdaterat2: Skriver om varför Ajour kunde räkna så fel på donationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Susanne says:

  Imponerande om det stämmer. Kanske någon i familjen drabbats?

 2. […] Ajour så får vi reda på att ishockeyspelaren Mats Sundin avser att donera över 100 miljoner kronor […]

 3. Carina Svendsen says:

  Jag visste väl att ni springer Fredrik Reinfeldts ärenden, för att ge honom rätt när han säger att sanningen inte alltid räcker till.
  Jag har träffat Mats och han är en genuin människa, och dom 2 miljoner han skänker visar det..

 4. Hans Lindblom says:

  Oj. Kändes ju sådär att jag spritt den här nyheten.
  ”en total summa som överstiger 100 miljoner kronor”
  Det stämde ju inte alls…

 5. […] veckan kom vi över en riktigt bra nyhet. Hockeyspelaren Mats Sundin skulle donera en stor summa pengar till forskning. Våra källor var bergsäkra och framförallt […]