Dottern gav pappan fingret direkt efter födseln: "Tur att kameran var på" [video]


IT-teknikern Tomas Agartz har blivit världskänd. Eller åtminstone hans dotter. Bara 15 minuter efter förlossningen av dottern plockar pappa Tomas Agartz fram videokameran, presenterar sig för dottern och får ett långfinger tillbaka.

Klippet blev snabbt viralt och har nu över en halv miljon visningar. Det var Tomas Agartz eget initiativ att lägga upp det och Ajour fick kontakt med Agartz för en intervju.
Det är ett fantastiskt sött klipp – berätta lite mer om var och när du filmade det? Vad hände?
– Klippet är från 15 minuter efter födseln, det vill säga inne på förlossningsrummet. Jag har klippt av navelsträngen och det totala kaos som en förlossning innebär har lugnat ner sig och jag och min fru småpratar och beundrar vår underbara dotter. Jag filmade både före och efter förlossningen, för att ha som minne.
Och hur kändes det att få fingret av din dotter?
– Eftersom min dotter precis var född var jag redan ganska exalterad, jag kan inte säga att det kändes något speciellt. Efter ”incidenten” tänkte jag att det var tur att kameran var på eftersom det var så enormt bra tajming att just det fingret råkade åka upp precis efter att jag sa ”Det är jag som är pappan”. Precis när det hände fick jag en omedelbar flashback till ett South Park-avsnitt där Craig pekar finger åt Mr. Mackey. Det jag säger, ”Did you just flip me off”, är ett citat från det avsnittet (s03e01 – Rainforest Schmainforest).
Vad hände sedan?
– En vecka efter att vi hade kommit hem från BB och saker lugnat ner sig lite så började folk som jag nämnt incidenten för tjata om att de ville se videon så jag lade upp den på min youtubesida och länkade den till mina vänner via Twitter, Google+ och Facebook. Efter att ha frågat frugan om lov postade jag den även till Reddit, jag tänkte att det fanns en (väldigt liten) chans att den skulle nå framsidan. Posten på Reddit har fortfarande bara 23 poäng, men jag misstänker att det som hände var att Tosh.0 (tv-program på kanalen comedy central) såg videon där och postade det på sin webbsida. Därifrån hittade andra det och delade det vidare.
Hade du förväntat dig att klippet skulle bli så viralt?
– Nej, verkligen inte. Jag hade hoppats på ett par hundra upvotes på reddit.
Hur har resten av familjen reagerat?
– Min fru och jag, våra familjer, vänner och kollegor följer alla med (mer eller mindre) spänning videons spridning! Jag får dagligen länkar skickade till mig på nya ställen där videon dykt upp.
Och hur går det för er och den nyfödda dottern?
– Vi har alla återhämtat oss efter förlossningen och alla mår bra. Vår dotter är nu tre veckor gammal och gör inte så mycket annat än att äta, sova och bajsa – förutom att bli sötare och sötare för varje dag som går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] Nyfödd ger sin pappa fingret Här läser du intervju med pappan. […]

  2. Daniel says:

    Lyckades fånga när min 1-åriga dotter gjorde samma sak: http://www.flickr.com/photos/defdac/5595879992/