Arkiv för
viral

16 januari

Tågkraschen blev internationell nyhet – för att den är rolig


Igår inträffade det ännu en gång. En lokal nyhet utan egentligt internationellt nyhetsvärde spreds till en rad etablerade nyhetskällor världen runt. Denna gång från Sverige. Jag syftar givetvis på tågkraschen i Saltsjöbaden där en ”städerska snodde ett tåg och kraschade in i ett hus”. En spektakulär nyhet som är för bra för att vara sann men som samtidigt manar till besinning. En person är allvarligt skadad, en familj överlevde med blotta förskräckelsen och kanske döljer sig en tragedi bakom det inträffade. Denna nyhet går bland annat att läsa på CBSHuffington PostGawkerReutersThe SunABC News, och många fler sajter. Läs vidare →

28 december

Youtube rensar bland kanalerna – Universal tappar en miljard visningar

Ajour har tidigare skrivit om hur enkelt det är att köpa ”views” till ditt youtubeklipp. För några dollar kan du få tusentals klipp – utan att någon egentligen tittat på dem. Googleägda Youtube jobbar hela tiden på att komma åt spam-views och under helgen gjorde de en ordentlig julstädning. Flera youtubeanvändare rapporterar om hur klipp har försvunnit och några av världens största youtubekanaler har förlorat miljontals views, enligt Dailydot.
Men hur många handlar fejkade views? Google har ännu inte kommenterat rensningen, men klart är att till exempel skivbolaget Universal har tappat en miljard visningar! Dessutom har merparten av klippen från Universals konto försvunnit, just nu har kanalen bara sex klipp tillgängliga. Även SonyBMG tappar drygt 800 miljoner visningar och flera av världens största artister, Britney Spears, Michael Jackson, tappar runt 500 miljoner youtubevisningar.
Läs vidare →

13 november

Gotlänningens traktorklipp fick miljonpublik på tre dagar

Gotländska bonden Rikard Nilsson har inte bara trimmat sin traktor, han har gjort den till en sportbil. Och när vännen Mikael Karlsson la ut testkörningen på Youtube blev det succé. På bara tre dagar har det fått över 1,1 miljoner visningar på Youtube.

– Jag räknade inte alls med en sån här succé. Jag har lagt ut klipp på Youtube förut, och då har det tagit ett halvår att få 500 000 visningar. Nu är jag uppe i en miljon på bara några dagar, säger Mikael Karlsson från Rone till Helagotland.se
Rikard Nilsson brukar delta i traktorslalom i Hejnum på Gotland och inför nästa tävling hade han fixat traktorn.
– För man vill ju vinna, säger han till Helagotland.se

22 oktober

"Charlie bit my finger" tillbaka – som pastareklam

Ni minns Charlie? Den brittiske ynglingen som stoppade in fingret i sin brors mun. Klippet är en modern klassiker med en halv miljard visningar.
Och fem år senare har ett pastaföretag slagit mynt av klippet igen. Ragú har tidigare gjort reklamfilmer om hur föräldrar kan kompenserar barns traumatiska minnen – som när ett barn ser sina föräldrar ha sex – genom att bjuda på deras pastasås. Men nu har de alltså hittat Charlie och bror, fem år senare.
Som i ett nytt, helt annorlunda, skådespel berättar om de traumatiska minnen när brorsan bet i Charlies finger. Vad tycks?
http://youtu.be/zGT82kLP0oI

21 augusti

28 april

21 april

12 april

11 april

29 mars

Batmanspaning i USA


Lite varstans har man kunnat stöta på bilder och filmsnuttar av Batman som kör runt i en Lamborghini. Bilden av Batman som stoppats av polisen blev smått viral och frågan ställdes om han behövde ta av sig masken. Det behövde han inte, enligt en artikel i Washington Post. Det är en affärsman som besöker barn med cancer, för att muntra upp dem. Lamborghinin planeras bytas ut mot en Batmobil framöver. Uppdatering 30 mars: Polisen har nu släppt filmen för händelsen när han blev stoppad pga registreringsskylten på bilen.